Догађаји

Упознајте се са такмичењем за најбољу технолошку иновацију у НТП Ниш, пронађите и искористите своју шансу

03.04.2023. 12ч ВИП Сала за састанке

Технолошке иновације играју главну улогу у процесу дугорочног економског раста и конкурентности. Иновација је примарно економски процес за који је нужно постојање економских подстицаја односно постојање ефективне тражње за новим технологијама.

Управо због тога се улаже велики напор у стварање могућности да се младим иноваторима омогући да направе значајне промене у својој околини и унапреде цело друштво.

Једна од таквих прилика је и такмичење за најбољу технолошку иновацију које промовише предузетнички начин размишљања и понашања, и учесницима даје финансијску и едукативну подршку. Ово такичење се одржава од 2005. године и од почетка је замишљено као школа високотехнолошког предузетништва много више него као инструмент одређивања ко је најуспешнији. То је разлог што се сваке године организују све новији и занимљивији тренинзи посредством којих се стичу оне вештине које истраживачима најчешће недостају.

Неке од тема су: како привући инвеститоре, како се прилагодити купцу, како креативно решити проблем, како описати, презентовати, продати и заштитити свој производ.

У понедељак, 3. априла 2023. године од 12 часова, НТП Ниш биће домаћин промоције такмичења у Конференцијској сали, где ћете моћи да се информишете о свим најзначајнијим информацијама о такмичењу за најбољу технолошку иновацију, како је оно организовано, који су услови учествовања и какве су резултате до сада постигли тимови који су учествовали.

Ово је прилика да се боље упознате са овим програмом и можда баш на овај начин успете да трансформишете своју идеју у успешан и профитабилан производ или услугу.

Назад