Актуелности

27.07.2022.

Одржан Други инфо дан и презентација Јавног позива за иновативна решења за декарбонизацију која доприносе праведној зеленој транзицији у Србији

UNDP Србија објавила је Јавни позив за иновативна решења за декарбонизацију којадоприносе праведној зеленој транзицији у Србији у партнерству са Министарство заштитеживотне средине и Министарство рударства и енергетике, у оквиру пројекта „Праведназелена транзиција и декарбонизација у Србији“, који финансира Влада Јапана.

Тим поводом у НТП Ниш одржан је Други инфо дан, који је реализован у хибридномформату, у циљу представљања овог Јавног позива. Присутни су могли да сазнају које јеуслове потребно испунити, као и који су бенефити и шта могу очекивати у даљојреализацији самог пројекта.

Предложена решења треба да допринесу смањењу емисија гасова са ефектом стакленебаште (GHG) и смањењу загађења животне средине, подстакну развој нових грана привредеи омогуће преквалификацију радника из сектора који се базирају на употреби фосилнихгорива. 🌿

На Јавни позив могу да пријаве јавна и приватна предузећа која су регистрована у Републици Србији, самостално или у конзорцијуму. Уколико се ради о конзорцијуму, у њему могу да учествују компаније из Јапана и из Европске уније које послују у Србији, каои научно-истраживачке организације и институције, привредна друштва и компаније изприватног и јавног сектора из Србије.

Више информација о Јавном позиву можете видети на сајту UNDP Србија.

Назад