Штафета срцем – прилика да покажемо спортски дух у име хуманости

Компанија H-TECH&Syrmia у подршку НТП Ниш и ове године организује спортско такмичење, штафетну трку, хуманитарног карактера. „Штафета срцем” је IT трка која ће бити одржана по трећи пут, а где ће сва прикупљена средства бити донирана Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – Нурдор, за опремање родитељске куће у Нишу.

Трка је организована за петак, 7. јун у Нишкој тврђави, са почетком од 18.00 часова, док је окупљање предвиђено од 17.00 часова. Након завршене трке, планирано је дружење уз музику у башти Планинарског дома.

Свака заинтересована компанија може пријавити више тимова, док год сваки од тимова садржи по 5 такмичара који ће трчати по 850 метара. Котизација тима износи 8000 динара (1600 по члану).

Пријаве су отворене до среде, 29. маја. Позивамо вас да учествујете и пружите помоћ онима којима је она најпотребнија.

Дан отворених врата у НТП Ниш

Научно-технолошки парк Ниш ове године по први пут организује Дан отворених врата који ће бити одржан 17. маја 2024. године, од 13.30. до 15.00 часова у склопу овогодишњег фестивала „Наук није баук”. Овај догађај пружиће шансу да се са НТП Ниш упознају многи ентузијасти заинтересовани за напредне технологије, али и регуларни посетиоци поменутог фестивала.

Канцеларије наших чланова биће отворене како би сви који желе да боље упознају оно чиме се парк бави, могли то да учине из прве руке. Сви који теже томе да буду професионалци у индустрији и будући иноватори имају јединствену прилику да из непосредне близине виде појединости из одређених делатности компанија чланица НТП Ниш. А, оне ће врло радо представити свој рад, приближити посетиоцима индустрију у којој су, као и своје визије за исту.

Верујемо да ће ово инспирисати многе знатижељне младе људе, очекујемо вас!

Отворене пријаве за 8. Форум напредних технологија

Добро дошли на 8. Форум напредних технологија, који ће се одржати 12. и 13. јуна 2024. године у Научно-технолошком парку Ниш. Овај догађај окупиће експерте и водеће компаније из целог света који се баве напредним технологијама. Циљ форума је да се продуби дискусија о новим трендовима и изазовима у областима као што су вештачка интелигенција, биотехнологија, информационо-комуникационе технологије, зелена индустрија, Web3, блокчејн и креативне индустрије.

Догађај ће се одвијати на пет бина, уз додатне просторе за медије и посебан кутак за подкасте. Посетиоци ће имати прилику да учествују у панелима, предавањима, мастеркласовима, презентацијама, радионицама, као и у pitch сесијама стартап компанија и другим специјалним догађајима.

Пријаве за ФНТ8 су увелико отворене на ЛИНКУ

Организатори овогодишњег Форума напредних технологија су Привредна комора Србије – РПК Ниш, Научно-технолошки парк Ниш и Град Ниш, док је организацију 8. Форума напредних технологија подржало је Министарство науке, технолошког развоја и иновација кроз програм Промоције и популаризације иновационе делатности

Разговор о 8. Форуму напредних технологија на Копаоник бизнис форуму

У оквиру овогодишњег Копаоник бизнис форума, који ће бити одржан од 3. до 6. марта, биће организована и панел-дискусија на тему Иновациони екосистем и паметна специјализација као фактори регионалне конкурентности чији ће модератор бити директор Научно-технолошког парка Ниш др Милан Ранђеловић.

Циљ панела је покретање дискусије о томе како иновација и паметна специјализација доприносе стварању конкурентнијег пословног амбијента, као и најава 8. Форума напредних технологија у организацији Научно-технолошког парка Ниш и Привредне коморе Србије, а који нам предстоји већ у јуну ове године. Учесници ће говорити о начину на који ће Форум трансформисати привреду и регионални развој, а у исто време биће више речи о доступним алатима, ресурсима и приликама за сарадњу између академске заједнице, привредних субјеката и владиних институција, што ће допринети унапређењу иновационих капацитета и подршци предузетничког духа у региону.

У панел-дискусији учествоваће Стефан Баџа, из кабинета председника Владе РС, Владан Атанасијевић, директор Comtrade-a, Предраг Николић испред Центра за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије, Владимир Радовановић из Министарства науке, технолошког развоја и иновација и професор др Бобан Стојановић са Економског факултета у Нишу.

Комплетну агенду можете погледати ОВДЕ

7. Форум напредних технологија у НТП Ниш

У четвртак, 21. децембра Научно-технолошки парк Ниш постаће средиште динамичних дискусија на 7. Форуму напредних технологија! Овај једнодневни догађај пружиће јединствену прилику присутнима да слушају о перспективи иновационог екосистема у Србији, с обзиром на све бржи развој технологија које трансформишу различите сфере нашег друштва. Форум напредних технологија окупиће стручњаке и иноваторе из области вештачке интелигенције, образовања и привреде, а у сарадњи са Економским факултетом у Нишу, компанијом Моторола и Hello World, биће одржана целодневна предавања са акцентом на најактуелније теме укључујући трансформацију пословања, изазове и прилике које млади могу да искусе у пословном свету. Ови сегменти Форума имаће за циљ да укажу на могуђности, али и препреке које су очекиване на путу ка успеху у брзо мењајућем технолошком свету.

Форум ће такође представити три панел дискусије, на којима ће стручњаци разматрати значајне теме везане за вештачку интелигенцију, њен утицај на привреду и високо образовање, као и улогу стартап екосистема у друштву. Учесници ће имати прилику да чују о последњим трендовима и прогнозама за будућност ове револуционарне технологије. У духу иновација, размотрићемо и трансформацију самог Форума, са увидом у планове за следећи, 8. Форум напредних технологија.

Организатори догађаја су НТП Ниш, Град Ниш, Привредна комора Србије – Регионална привредна комора Ниш, Национална служба за запошљавање, NiCat кластер и Друштво економиста Ниш. Док су пријатељи Форума Aiesec Niš, Еу инфо кутак Ниш, Француски институт у Нишу, Моторола и Hello World.
Овај форум представља јединствену прилику за све заинтересоване да се упознају са најновијим дешавањима у сфери технологије и иновација.

Линк за ријави можете пронаћи ОВДЕ