7. Форум напредних технологија

Овог 21. децембра, Научно-технолошки парк Ниш ће бити домаћин 7. Форума напредних технологија, догађаја који окупља стручњаке из света ИТ индустрије и предузетништва. Панелисти ће кроз различите панеле, радионице и предавања водити дискусије о кључним трансформацијама које обликују ове секторе. Партнери овогодишњег догађаја, укључујући Привредну комору Србије – РПК Ниш, Министарство науке, технолошког развоја и иновација, Град Ниш, као и Националну службу за запошљавање, Друштво економиста и NICat кластер, допринеће динамичном програму форума. Фокус овог скупа биће на иновативним решењима и стратегијама које могу подстаћи развој иновационог екосистема, са посебним нагласком на практичне аспекте предузетничког духа у дигиталном добу.

 

Сачувајте овај датум, ускоро више информација…

Отворен конкурс за Start up Shower

У циљу подршке развоју предузетничке културе и иновација у пословању, Business Intelligence Institute расписује конкурс за пројекат Start up Shower . Пројекат пружа бесповратну финансијску подршку (новчану награду) у бруто износу од 1.000.000,00 динара.
Полазници Start up Shower академије биће 10 стартапова који буду ушли у полуфинале, а мотив за подршку пројекту јесте подизање одрживог бизниса на виши ниво, развој пословне идеје, али и привредни развој у целини.

Снага пројекта се, поред материјалне и нематеријалне подршке, огледа у персонализованом приступу одабраном пројекту како би се маскимизирали развојни потенцијали пословне идеје или како би постојећи пројекат оснажио, док је циљ пројекта је да се на транспарентан начин изабере иновативна пословна идеја/пројекат ради подстицања предузетништва и иновација. Овим пројектом се примарно жели подржати развој једног правног лица и/или пословне идеје, а секундарно и привредни развој.

Пријаве на конкурс трају до 30.12. 2023. године , а више информације о конкурсу можете пронаћи ОВДЕ.

Панел дискусија: Криза у ИТ индустрији – прилика или неприлика?

Брза промена технологије, те недостатак квалификоване радне снаге која ће ући у корак са брзином променама, сигурносне претње, економске и регулативне промене, као и пандемија која је створила глобалну кризу су у претходних пар година промениле стање ИТ индустрије на светском нивоу. Све ове кризе захтевају од компанија флексибилност, иновативност и спремност на промену и напредак како би опстале на тржишту.

С тога вас са задовољстом позивамо на предстојећу панел-дискусију под називом Криза у ИТ индустрији – прилика или неприлика? која ће се одржати 7. децембра у 18х у Научно-технолошком парку Ниш!

Од искусних стручњака из ИТ области моћи ћете да чујете колико је дубока криза у ИТ индустрији како глобално, тако и на нашем тржишту, који су фактори утицали на експанзију кризе, као и која су могућа предвиђања смера кретања кризе у будућности.
Панел-дискусију организују у партнерству компанија Вега ИТ Ниш и НТП Ниш, а наши панелисти биће Бобан Микшин CTO у компанији Вега, Вељко Радовановић директор и оснивач компаније Логик, др Милан Ранђеловић, директор НТП Ниш и Горан Младеновић извршни директор NiCat Cluster.

Очекујемо вас у што већем броју!
Молимо вас да се за учешће на догађају пријавите ОВДЕ 

LAUNCHER is on! Презентација првог нишког акцелератора

Пријаве за први нишки акцелераторски програм – Launcher увелико су у току, а сада имате и савршену прилику да сазнате све детаље везане за овај програм подршке!

На Meetup-u  Упознајте Launcher: Водич кроз Програм Акцелерације, који се одржава 29. новембра у НТП Ниш, чућете све о новом програму подршке који је специјално дизајниран за стартапе у раној фази развоја.

Одговорићемо на најчешћа ваша питања:

Ко може да се пријави? – Сазнајте да ли је ваш стартуп прави кандидат за овај програм.
Шта вас очекује у програму? – Упознајте се са корацима, едукацијама и приликама које Launcher нуди.
Шта подразумева финансијска подршка? – Информишите се о финансијским аспектима и предностима које Launcher пружа.

Али то није све! Припремили смо вам и посебно изненађење које ће овај Meetup учинити јединственим и незаборавним. Не желимо да откривамо све детаље, али вам можемо гарантовати да ће искуство бити вредно вашег времена!

Важно: За учешће на овом догађају обавезна је пријава путем нашег пријавног формулара. Молимо вас да своје место осигурате на време како бисте били део овог јединственог искуства.

Радујемо се вашем доласку и заједничком истраживању могућности које Launcher програм нуди!

Овај програм подршке реализују Научно-технолошког парка Ниш и компанија Фази.

Стартап доручак: Изазови сајбер безбедности у доба вештачке интелигенције

Препознавши важност подизања свести о сајбер-нападима, поготово сада када је вештачка интелигенција у експанзији наредни разговор на Стартап доручку биће усмерен управо ка тој теми.

Безбедност у сајбер простору представља све већи проблем како појединцима, тако и компанијама, и велику претњу за развој пословања једног предузећа, посебно са развојем вештачке интелигенције – области која постаје све актуелнија.

Наш саговорник ће овог пута бити Владан Тодоровић, оснивач компаније Advanced Security Technologies (ASD), која се бави развојем решења из области сајбер безбедности. Владан има преко 20 година искуства у преко 30 држава у раду сајбер безбедности критичних система, укључујући Олимпијске игре, берзе и корпорације, добитник је више међународних признања, награда као и интернационалних патената, а своје образовање је стекао на универзитетима у Нишу, Барселони и Кембриџу.

За присуство на догађају можете се пријавити ОВДЕ

Придружите нам се!