Предавање ,,Иновативни менаџер данашњице”

Иновације су несумњиво важне за дугорочни развој пословних екосистема и стварање додатне вредности предузећа и друштва. Како доћи до иновација, како их уводити у пословне процесе, како мотивисати људе да буду креативнији, нека су од питања која постављамо током догађаја “Иновативни менаџер данашњице”. Догађај је део серијала „Валоризација знања“ који реализују ЕУ инфо кутак Ниш и Научно-технолошки парк Ниш, а одржаће се у среду, 29. јуна од 12 сати, у хибридној форми – уживо у НТП Ниш, уз онлине пренос.

Како остати на таласу креативног размишљања и иновативног деловања упркос свим променама? Како бити ефикасан иновативни менаџер сваке данашњице и које су заправо кључне способности и вештине појединца потребне? Како неговати иновативност као вредност за предузеће и друштво, само су неки од праваца разговора које ће кроз конктретне примере из своје пословне праксе и корисне савете изнети наши предавачи:

  • Огњен Радић, серијски предузетник, оснивач компаније FitPass, суоснивач Hempiness CBD, Shootiranje;
  • Димитрије Петковић, оснивач и сувласник предузећа Webelinx i Webelinx Games

О предавачима:

  • Огњен Радић је након вишегодишњег искуства у менаџменту, прешао на позицију Country менаџера у највећем глобалном сервису за онлине наручивање хране FoodPanda. Најпознатији је по веома успешној фирми FitPass коју је основао 2014. године заједно са својим пословним партнером и коју је изградио до милионске вредности, те продао 2020. године.

Такође је суоснивач неколико компанија – бара Shootiranje, Hempiness CBD,

  • Димитрије Петковић је оснивач и сувласник предузећа Webelinx (2011) и Webelinx Games (2020).

Обављао је више функција у својој каријери док се није усталио на подручју Game Design и Product Management-a. Тренутно ради на позицији CPO (Chief Product Officer) где је задужен за стратегију производа и рад са производним тимовима. Веома је поносан на чињеницу да су производи које су направили у Нишу, доступни и тражени у целом свету. Игре и апликације из Webelinx-а, за ових 10 година, имају више од две милијарде преузимања.

ЕУ инфо кутак Ниш у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш покренуо је серијал радионица „Валоризација знања“ са циљем да се обезбеди процес учења и дијалога у свим секторима, посебно међу младима и младим предузетницима, негујуц́и снажну културу валоризације знања, тржишно корисног знања, предузетништва и иновација.

Стручњаци ЕУ за пословање и иновације (менаџери програма, ментори, консултанти, корисници) и стручњаци за трансфер знања ц́е у овом серијалу понудити своју стручност и подршку на споју истраживања и његове примене, представљајуц́и примере посредника који повезују произвођаче знања и кориснике знања, посебно мала и средња предузећа.

Заинтересовани за праћење могу се пријавити попуњавањем формулара на овом линку.

ЕУ подстиче развој науке и иновација у циљу стварања технолошких предуслова за развој конкурентности и привреде широм Европе. Средства ЕУ намењена овом сектору у Србији користе се за подстицање квалитета науке, иновација и повезивање са европским и међународним научницима и предузетницима, чиме се повец́ава конкурентност српске привреде. Брза трансформација резултата истраживања и података у одржива и економски одржива решења је кључна за постизање амбициозних циљева политике ЕУ.

Meet the Serbian Startap Ecosystem

Колико су научно-технолошки паркови значајна подршка стартаповима на самом почетку развоја бизниса, шта компаније могу очекивати и каква су наша искуства у развоју иновационог и стартап екосистема, можете чути 26. маја на првом бесплатном догађају у организацији Founder Institute Serbia.

Meet our members: Trustcode Solutions

Транспорт и логистика данас су незамисливи без Fleet Managment System-а, решења које је значајно унапредило процес пословања и смањења трошкова.

Стартап компанија Trustcode, члан НТП Ниш, препознала је могућност унапређења и олакшања и осталих процеса поред транспорта и кренула у развој сопственог MDM Fleet Managment система. Поред тога што је њихово решење намењено логистичким и транспортним компанијама, курирским службама и свим предузећима која поседују свој возни парк, MDM FMS на коме ради ова компанија нашло је место у свакодневном животу људи. Тако се сада овај систем може користити за праћење дементних особа, деце или животиња, као и ласт миле деливерy, односно праћење робе на терену као и понашање возача.

 Ова стартап компанија добитник је гранта Фонда за иновациону делатност и ЕУ ИПА Фонда за иновације на пољу:

  • ARG – Automatic Route Generator
  • Vehicle Forecasting
  • PLS – Proactive Location Suggestion

Придружите нам се у петак на Meet our members догађају и заједно са нама послушајте како су четири пријатеља радила на развоју своје заједничке идеје, који су им планови и које су предности коришћења Fleet Managment System-a!

Лансиран Founder Institute Serbia акцелератор програм!

Founder Institute је најзначајнији и највећи светски акцелератор програм фокусиран на пружање подршке стартаповима и иноваторима у најранијим фазама развоја. Са развијеним програмима на 6 континената и у преко 95 земаља, овај пре-сеед акцелератор лансиран је у Србији, са циљем јачања локалног и регионалног предузетништва и пружања подршке стартап тимовима у процесу убрзаног развоја који ће резултирати трансформисањем иновативних идеја у исплативе и одрживе пословне прилике.

Креиран коришћењем најбољих пракси из Силиконске долине и инпута стотине успешних технолошких предузетника са свих страна света, овај четворомесечни програм окупља искусне предузентике, стручњаке и менторе који ће учесницима пружити стабилну развојну подршку.

Како би дочарали делић искуства који вас очекује, FI је припремио сјајне догађаје на којима можете бесплатно учествовати пре почетка самог програма. 

Промоција Института за вештачку интелигенцију и новог АI мастер програма на Електронском и Природно математичком факултету у Нишу

Четвртак, 12. мај од 12 часова резервисан је за промоцију Института за вештачку интелигенцију и новог АI мастер програма на Електронском и Природно математичком факултету Универзитета у Нишу.

Визија Института за вештачку интелигенцију Србије је да постане глобални центар изврсности у научном истраживању и развоју и трансферу технологије из домена вештачке интелигенције и машинског учења у Србији, док је оснивање АI мастер програма у Региону Јужне и Источне Србије први корак ка стварању могућности школовања кадра компетитивног на националном и глобалном нивоу у области вештачке интелигенције!

Ово је сјана прилика да се упознате са условима за упис и структуром овог мастер програма, али и да чујете шта је то ново у Институту за вештачку интелигенцију који је формиран пре само годину дана!

Видимо се у четвртак!