Raising Starts Meetup у НTП Ниш

Отворен је нови позив за Raising Starts, pre-seed акцелераторски програм у Србији који стартаповима у најранијим фазама развоја иновативних производа и услуга обезбеђује стручну и финансијску подршку за убрзан развој.

Кроз интензивна предавања и радионице стартапи на програму стичу неопходно усмерење, знања и вештине да развијају свој иновативни бизнис и приступе тржишту, менторе са међународним искуством који су прошли глобални стартап пут, грант до 20.000 ЦХФ бесповратно (но еqуитy) и подршку заједнице успешних оснивача, ментора и инвеститора.

Као такав, прогам је идеалан први корак за стартапе који су се тек упустили у развој иновативних производа и услуга – одскочна даска до тржишта, спремности за даље инвестиције и глобални раст.

Како бисте сазнали све о актуелном Јавном позиву придружите нам се 7. децембра у НТП Ниш на Raising Starts meetup-у!

Добићете одговоре на сва питања и дилеме и сазнати:

 • Ко може да се пријави?
 • Шта те очекује у програму?
 • За шта је опредељена финансијска подршка?

Своје искуство учешћа на програму и како су им рад са менторима и знања која су стекли кроз програм помогли у развоју MVP-ја, приступу тржишту, новим конекцијама и дефинисању пословног модела, поделиће стартапови из јужне Србије ВАХ и Beehold.

Да бисте присуствовали на догађају пријавите се ОВДЕ

Програм спроводи Научно-технолошки парк Београд, у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш и Научно-технолошким парком Чачак, уз подршку Владе Швајцарске.

Стартап доручак: Education 2 Employment – Презентација програма плаћене радне праксе и програма Upskilling/Reskilling

У петак, 18. новембра на Youtube каналу НТП Ниш очекује вас нови Стартап доручак где ћемо причати на тему ,,Education 2 Employment – Презентација програма плаћене радне праксе и програма Upskilling/Reskilling.“

Пројекат „Знањем до посла“ (Е2Е) пружа техничку и финансијску подршку послодавцима из приватног сектора којима је неопходна компетентна радна снага. Намењен је компанијама којима недостају квалификовани радници и обезбедиће да кроз програм радне праксе, у трајању од 1 до 4 месеца, додју до радника.

Учешћем на пројекту, одабране компаније, могу добити:

 • помоћ у проналажењу и обуци нових радника у циљу подизања продуктивности;
 • стручну подршку у процесу регрутовања и пред-селекције одговарајућих полазника обуке, из групе кандидата који задовољавају услове Јавног позива;
 • обуку инструктора у компанији (ментора);
 • стручну подршку у развоју програма обуке/радне праксе;
 • накнаду дела трошкова програма као што су: административни трошкови, теоријска обука, зараде/накнаде корисника, осигурање, заштитна одећа, обућа и опрема, ангажовање ментора, материјал за практичну обуку итд.;
 • допунско време за обуку и/или адаптацију радног места за обуку особа са инвалидитетом.

На доручку ће испред пројекта „Знањем до посла“ (Е2Е) говорити Аца Илић, Project Coordinator и Маријана Анастасов, WBL Coordinator. Пројекат „Знањем до посла“ (Е2Е) је осмогодишњи партнерски пројекат две Владе – Швајцарске и Србије, осмишљен да створи предуслове за брже запошљавање младих у Србији.

Посета САМ Научно-технолошком парку Ниш

Српска асоцијација менаџера (САМ) посетиће Научно-технолошки парк Ниш у четвртак, 17. новембра 2022. године. У оквиру посете биће организован панел на тему предузетништва са почетком у 12.30 часова, на коме ће учествовати чланови УО САМ-а и привредници из Ниша.

Циљ овог догађаја је упознавање и повезивање са привредницима и ИТ заједницом, као и заједницом САМ-а.

Уколико сте заинтересовани да присуствујете на догађају, молимо вас да се пријавите ОВДЕ, најкасније до 16. новембра 2022. године у 12 часова.

Међународна конференција ICUP2022 одржава се у НТП Ниш

Четврта међународна научно-стручна конференција ICUP2022 (International Conference on Urban Planning) биће одржана од 09-10. новембра 2022.године у Сали за конференције НТП Ниш, у организацији Urban Planning Cluster-a као главног организатора и Грађевинско-Архитектонског факултета, Инжењерске Коморе и Научно-технолошког парка као суорганизатора.

Тема овогодишње конференције је Урбани пејзаж и одговор на глобалне изазове.

Три главне тематске области овогодишње конференције укључују али нису ограничене на:

 • Повезивање града-од повезаног до паметног,
 • Планирање и пројектовање инспирисано наслеђем.
 • Градови будућности-обрасци урбанизације, архитектура и дизајн.

Циљ конференције је да окупи и повеже стручњаке, истраживаче и студенте из свих облати планирања.

Позивамо вас да испратите овај јединствени догађај када ће се на једном месту наћи међународно признати академици из Европе, Азије и САД.

Друго предавање у оквиру пројекта „Знања и вештине за дигитално доба“

У петак, 28. октобра од 12 часова можете присуствовати другом предавању које у партнерству организују Факултет уметности у Нишу и Научно технолошки парк Ниш, у оквиру пројекта ,,Знање и вештине за дигитално доба.

Фокус предавања биче усмерен ка две теме – „Теорије и праксе дигиталних медија“ кроз које ће нас водити Ана Мартиноли, професор на Факултету драмских уметности у Београду.

У оквиру овог предавања имаћете прилике да се упознате са савременим променама медијског окружења, новим облицима медијске продукције насталим под утицајима дигитализације, чућете више о критичкој анализи савремених медијских трендова, аи упознаћете се и са новим медијским формама, продукције и дистрибуције медијских садржаја.

У финалној фази ће бити речи о „Менаџменту културних догађаја“. Предавање на ову тему ће одржати доц. Нина Михаљинац такође са Факултета драмских уметности. Кроз предавање о менаџменту културних догађаја бићете у прилици да се упознате са позоришним, културним и медијским системима као и са вештинама из поља менаџмента и продукције у овим областима. На овај начин ћете стећи шрок спектар корисних информација: од концептуалног, креативног и критичког мишљења, управљања пројектима и установама културе и медија, разумевања кључних појмова савремене културне политике, преко развоја публике, ПР-а, маркетинга, копирајтинга, финансијског пословања, ауторског права, до теорије културе и естетике, психологије, историје драме, музике, филма.

Догађај је намењен свим креативцима, маркетарима, евент менаџерима, као и особама задуженим за односе с јавношћу.

Због ограниченог броја места замолили бисмо вас да се пријавите преко формулара.

Овај пројекат спроводи Факултет уметности Универзитета у Нишу, подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије, а реализује се у сарадњи са Научно-технолошким парком Ниш.