Актуелности

06.03.2024.

USAID и Влада Србије настављају заједничку подршку снажењу иновационог екосистема у Региону Јужне и Источне Србије

Директорка Бироа за Европу и Евроазију Америчке агенције за међународни развој (USAID) Ерин Меки, заједно са помоћником министра науке и технологије у Влади Србије Владимиром Радовановићем, посетили су Научно-технолошки парк Ниш Ова посета означава наставак снажне подршке USAID-а развоју иновационог екосистема у Србији, са посебним фокусом на Регион Јужне и Источне Србије.

Током посете, разговарано је о развоју и потенцијалима иновационог екосистема у Србији, као и могућностима сарадње између USAID-а, Владе Србије и Научно-технолошког парка Ниш. Научно-технолошки парк Ниш и његове активности су комплементарне активностима два УСАИД-ова пројекта, „Предузми идеју“ и „Србија иновира“, и као партнер игра значајну улогу у имплементацији ових пројеката који су фокусирани на оснаживање предузетника, подршку стартапима и олакшани приступ знању..

Снажно партнерство између приватног и јавног сектора је кључно за даљи технолошки напредак и развој нових идеја које повезују Србију са глобалном заједницом. Очекујемо наставак успешне сарадње и заједнички рад на промовисању иновација и технолошког развоја у Србији.

Назад