Актуелности

04.12.2023.

Програм подизања капацитета регионалних иновационих стартап центара у сарадњи са научно-технолошким парковима

У сарадњи са чак 9 регионалних партнера, НТП Ниш је на иницијативу Министарства за науку, технолошки развој и иновације, а уз подршку Фонда за иновациону делатност, започео реализацију подизања капацитета регионалних иновационих стартап центара, у сарадњи са научно-технолошким парковима.

Циљ програма је привлачење предузетничких(стартап) тимова и њихова едукација и помоћ у развоју пословања и комерцијализацији иновативних идеја, обезбеђивање радног простора, менторства, финансијске подршке, саветовања у области правних, финансијских и административних послова, као и помоћ у развоју и тестирању прототипа.

Осим тога, Програмом се развијају компетенције регионалних иновационих стартап центара за укључивање у интегрисани систем подршке иновационој делатности, са циљем достизања самоодрживости за даљи рад.
Заједно са центрима из Зубиног потока, Пирота, Крушевца, Параћина, Лесковца, Новог Пазара, Врања, Бора и Сокобање радићемо на јачању иновационог и стартап екосистема у Региону Јужне и Источне Србије.

Назад