Догађаји

Стартап доручак: Како унапредити сопствени бизнис кроз програме Навионалне службе за запошљавање

18.02.2022. 10.00 НТП Ниш, ВИП сала за састанке

Било да сте почетник у пословању, искусан предузетник и послодавац или неко коме је потребан посао, претрага програма из базе Националне службе за запошљавање (НСЗ) увек је први корак ка могућности остваривању дела финасијске подршке.

 Ове године НСЗ расписала је 12 јавних позива/конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима бити опредељено је 6,5 милијарди динара.

Фокус ће првенствено бити на теже запошљивим категоријама лица у које спадају: млади до 30 година старости, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу вишка запослених.

Већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра 2022. године, док ће Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 31. марта 2022. године за које се може аплицирати и електронским путем.

На предстојећем Стартап доручку од Бобана Матића, директора НСЗ, филијале Ниш и Вање Стојковић, заменице директора НСЗ филијале Ниш, чућемо више информација за учешће у мерама активне политике запошљавања и актуелним програмима помоћи предузетницима.

Придружите нам се! 

Назад