Догађаји

Стартап доручак: Иновациони и стартап екосистем западне Хрватске

09.03.2022.

Технолошки парк Вараждин представља динамичну заједницу предузетника, иноватора, ментора и креативаца, која спајањем искуства и врхунске инфраструктуре својим члановима нуди подршку у развоју пословања, чиме доприноси друштвеном и привредном расту вараждинског региона и Републике Хрватске у целини. У склопу технолошког парка налази се и Makerspace – заједнички цоњоркинг простор за брзо прототипирање и производњу физичких производа.

На овонедељном Стартап доручку имаћемо прилику да чујемо примере добре праксе од стране Карла Кукеца, директора Технолошког парка Вараждин и Ивана Тодоровића, директора Макерспаце Вараждин. Са њима ћемо разговарати о самом стварању TechPark Вараждин заједнице, изградњи Makerspace-а, разним актуелним програмима као и моделу самоодрживости TechPark.

Карло Кукец више од 10 година ради на програмима који пружају различите облике подршке поредузетницима, а учествовао је у имплементацији преко 30 пројеката финансираних из ЕУ. Био је у улози пројектног партнера и менажера самог пројекта. Један је од оснивача Voogle иницијативе и Voogle акцелератора. Водитељ је организационог тима Воогле конференције и програма Fast track to Chicagoland, који је одабран као најбољи програм подршке за 2017. годину на међународној конференцији о пословној инкубацији одржаној у Seattle-у, у априла 2017. године.

Иван Тодоровић је 2016. године основао компанију IT Media са седиштем у Технолошком Парку Вараждин. Од самог почетка, као део заједнице станара TechPark, укључен је у стварање развој и настанак радионице као и набавку потребне опреме. Иван спроводи едукације за 3Д моделирање и 3Д скенирање те рад на CO2 ласеру.

Чекамо вас у петак 11. марта у 10 часова у ВИП сали за састанке која се налази на 3. спрату у Научно-технолошког парка Ниш.

Назад