Догађаји

Стартап доручак: ЕУ Инфо кутак ,,ЕУ програми – могућности за мој бизнис”

15.11.2021.

НТП Ниш и ЕУ инфо кутак организовали су упетак. 19. новембра, Стартап доручак на коме се говорило о: ,,ЕУ програми – могућности за мој бизнис”.

Развој идеје и концепта чини значајан део посла сваком ко покреће сопствени бизнис, али, чињеница је и да многе младе компаније немају довољно средстава које би уложиле у покретање и развитак. У суочавању са овим изазовима неки од доступних ЕУ програма за подршку пословању могу бити од велике помоћи.

Пројекти које ЕУ финансира у Србији подстичу отварање нових радних места, као и економски и технолошки напредак, што све заједно доприноси бољем привредном окружењу.

Током Стартап доручка Данијела Вучић,менаџерка ЕУ инфо кутка, представила је неколико доступних фондова ЕУ, говорила о могућностима за финансирање и представила неке од успешних прича.

Мала и средња предузећа, као и компаније из Србије могу да конкуришу за финансијска средства путем неколико пројеката и програма, као што су Иновациони фонд, ЕУ ПРО Плус, ЕУ за културно наслеђе и туризам, Ерасмус за младе предузетнике, док су бројни финансијски инструменти доступни и кроз Европску инвестициону банку (ЕИБ) и Европску банку за обнову и развој (ЕБРД).

ЕУ инфо кутак у Нишу део је ЕУИНФО мреже Информационих центара Делегације ЕУ у Србији чија је мисија превасходно да информишу И представљају активности које ЕУ спроводи у Србији и могућности које су доступне свима.

Назад