Догађаји

Ниш Meetup: Coworking заједница

29.11.2021.

Истраживање које је спровео Дели простор показује да у Србији функционише 41 coworking простор који свакодневно окупља своје станаре из најразличитијих области. Coworking постао је практично решење канцеларијског простора поготово у време пандемије када је сваки вид догађаја и састанака био усмерен на онлине платформе. У овом периоду флексибилност пословања постао је императив.

Колико remote рад био мање захтеван у смислу боље организације радног времена, толико удаљеност из канцеларијског простора носи не тако добре бенефите. Према разним студијама, рад на даљину значи мање комуникације, размене искустава и мишљења, што у наставку може довести и до мање креативних идеја. Да би једна иновациона и стартап култура непрестано напредовала неопходне су добре идеје, управо овде огледа се значај coworking заједница.

На овом догађају дискутоваћемо о теми coworking заједница, ко су њихови станари, које су предности оваког начина рада и које су могућности развијања локалних заједница у различитим областима.

На догађају говорили су:

Милан Бабић – Дели простор за креативно деловање (Ниш)

Жељко Црњаковић – ИнфостудХуб (Суботица)

Сара Милосављевић – Impact Hub(Београд)

Ивана Дамњановић – Простор за ПОМАК (Зајечар)

Назад