Актуелности

14.10.2024.

„Приручник за стартапере“ у издању Научно-технолошког парка Ниш

Када сагледамо доступну „стартап статистику“ у последњих неколико година, направљен је значајан искорак у развоју иновационог екосистема у Србији. Међутим, све већи број стартапа се приликом покретања свог пословања суочава са изазовима развоја производа и тржишне валидације. Иако је развој стартап екосистема разлог за оптимизам, чему значајно помажу бројни извори подршке доступни кроз научно-технолошке паркове, иновационе центре и сличне институције, исти овај раст указује на потребу за додатним програмима подршке, укључујући доступност финансирања, придобијање купаца и развој адекватних кадрова.

Ипак, изазови остају – број стартапа из академске заједнице је мањи него што би могао бити, а стартапи који су спремни за веће инвестиције и даље су реткост.

Да би подржао стартап заједницу, Научно-технолошки парк Ниш обезбедио је права за издавање неколико водећих светских књига које ће допринети развоју иновација у Србији. Прво издање које вам представљамо је књига „Приручник за стартапере“ (The Startup Owner’s Manual) аутора Стива Бленка и Боба Дорфа, пионира Customer development методологије. Ова књига је један од најважнијих приручника за све који желе да на прави начин развијају производе и освајају тржиште у стартап свету. „Приручник за стартапере“ настоји да одговори на те изазове и пружи стартапима али и академским и иновационим центрима, методологије развоја и раста кроз примену Customer Development приступа.

Промоција овог глобално познатог штива, биће одржана 24. октобра у 18 часова на Сајму књига у Београду (штанд Центра за промоцију науке). Ово је одлична прилика да сазнате како ова књига може помоћи вашем стартапу да постигне успех на тржишту и да сазнате више о искуствима успешних предузетника.

 

Назад