Догађаји

Стартап доручак: Technology & Innovation Manager

13.04.2023. 10:00 Моторола сала за састанке

Управљање технолошким и пословним иновацијама (Technology & Innovation Management) је процес контроле, вођења и управљања креирањем и извршењем нових корпоративних стратегија и техничких/технолошких напредака. То је стратегија која има за циљ да олакша ширење постојећих компанија освајањем тржишта кроз повећање конкурентности и атрактивности. Више о овој интересантној теми, на Стартап доручку, 13. априла од 10 часова у Моторола сали, рећи ће нам др Андрија Велимировић.

Андрија Велимировић више од две деценије ради у компанији Thales Group, која је глобални технолошки лидер са више од 84.000 запослених на пет континената у више од 70 земаља. Компанија улаже у дигиталне и „дубоке технолошке“ иновације – велике податке, вештачку интелигенцију, повезаност, сајбер безбедност и квантну технологију.

С обзиром на то да је будућност успешног пословања управо у управљању технолошким и пословним иновацијама, неизоставним коришћењем и Систем инжењеринга, упознајемо вас са темом Discipline Systems Engineering и Technology & Innovation Management.

Ова интегрисана улога је неопходна у свакој јавној и приватној индустрији, а њена потражња ће наставити да расте како компаније буду развијале иновативнија решења да би се носиле са повећањем конкуренције. Као један од кључних елемената за успешно пословање технолошких и инжењерских компанија је коришћење Systems Engineering као мултидисциплинарних инжењерских активности у базичном Engineering V-Model и осталим приступима.

На жалост, заступљеност наведених дисциплина у образовном систему је далеко од нивоа на коме би требала бити, а није систематски примењивана ни у пословном тј. индустријском окружењу. Да би компаније у Србији временом постајале све ефикасније и конкурентније (па и на светском тржишту) неопходно је посветити неопходну пажњу у учењу, савладавању и примени наведених дисциплина.

Наш гост ће вас увести у наведене дисциплине и представити вам је на бази личног искуства и рада у неколико технолошки високоразвијених индустријских земаља. Упознавање са овом тематиком значајно може повећати конкурентност, степен иновативности и ефикасности пословања.

Назад