Догађаји

Стартап доручак: Како почети комерцијални пројекат у биотехнологији

03.10.2023. 10:00 Моторола сала за састанке

Позивамо вас на још један Стартап доручак – у уторак 3. октобра Имаћемо прилику да чујемо јединствену причу и искуства чувеног др Срђана Николића на тему „Како почети комерцијални пројекат у биотехнологији“.

О нашем госту:

Др Николић је један од оснивача компаније “Cardiokinetix”, стациониране у Менло Парку, у Калифорнији, пионира у развоју третмана на бази катетера за санирање попуштања рада срчаног мишића. Човек који је осмислио имплант назван „падобран за срце“ и 2012. године добио најпрестижније признање „Едисон“. Ово признање додељује њујоршка Академија наука за изврсност, развој и лансирање иновативних производа од великог значаја. Овај изум могао би да направи прекретницу у лечењу пацијената који су преживели инфаркт миокарда.

Радио је на академским медицинским истраживањима као професор на Медицинском колеџу Алберт Ајнштајн и Универзитету Стенфорд.
Има широко искуство као оснивач и извршни директор у више од десет стартап компанија у индустрији биотехнолошких/медицинских уређаја. Поседује напредне дипломе из биофизике, биомедицинског инжењерства и кардиоваскуларне физиологије на Универзитету Јешива и Медицинском колеџу Алберт Ајнштајн у Њујорку, уједно члан је неколико професионалних друштава, укључујући и Амерички колеџ за кардиологију. Др Николић има велики број публикација из области кардиоваскуларног система са више од 150 оригиналних научних радова и публикација. Такође је убележен као проналазач на 68 америчких патената.

 

Линк за пријаву можете пронаћи ОВДЕ

 

Назад