Догађаји

Отварање изложбе „ Дијалози са вештачком интелигенцијом“

27.06.2023. - 10.07.2023. 18:30ч Xол НТП Ниш

У Научно-технолошком парку Ниш у периоду од 27. јуна до 10. јула сви заинтересовани моћи ће да посете изложбу графика Дијалози са вештачком интелигенцијом, аутора проф. др Владимира Павловића.

У сусрету уметности, вештачке интелигенције и математике, „Дијалози са Вештачком интелигенцијом“ отварају нове перспективе и инспиришу дијалог о будућности ових области.

Циљ ове изложбе је суочавање са све актуелнијом темом, као и испитивање скривених веза између науке, графичког дизајна и AI технологија. Интегрални део изложбе је комуникација између аутора и ChatGPT-а у вези са коришћењем вештачке интелигенције у науци о синтеровању и графичком дизајну.

Отварање излозбе планарано је за 27. јун од 18.30 часова, у холу НТП Ниш. Ово је јединствена прилика за разговор и дискусију о односу између вештачке интелигенције, уметности и математике, као и о томе како ови различити аспекти могу да се повежу и учине нешто ново и узбудљиво.

Изложба је организована у сарадњи са Центром за примењену Математику Машинског факултета Универзитета у Нишу (CAM-FMEN), у оквиру међународне конференције Constructive Mathematics: Foundation and Practice CM:FP 2023.

О аутору: Професор Владимир Б. Павловић је на челу Департмана за математику и физику на Универзитету у Београду, FoA и PI пројекта „Вештачка интелигенција и дигиталне технологије у дигитално подржаном универзитетском образовању“.

Владимир Павловић oбјавио је преко 400 научних радова и презентација на научним конференцијама и учествовао је и координирао 23 истраживачка пројекта. Потпредседник Српског керамичког друштва и главни уредник научног часописа „Science of Sintering“.

 

Назад