Догађаји

Откривање потенцијала: Hardware конференција за промоцију српских хардверских стартапова у НТП Ниш

26.05.2023. 11 часова Конференцијска сала, НТП Ниш

Вероватно сте чули да је „хардвер тежак“. Овакав опис га углавном прати због тога што се хардверски стартапови морају бавити стварима о којима софтверске компаније заправо не морају да брину. То укључује детаље као што су „физика“ и „управљање батеријом“, али и „опште хабање производа“.

Развој хардвера је сложен и изазован. Након што се дизајнира производ, започиње процес производње, који је сам по себи напоран, тежак и дуготрајан.

Постоји много ствари које треба узети у обзир приликом изградње новог хардверског стартапа – где добити средства, како потврдити своју идеју и које карактеристике треба да има производ.

Управо због тога у пратнерству са Bridgio акцелератором из Литваније организујемо „Hardware conference & Demo in Serbia“ конференцију, која ће се одржати у петак, 26. маја у НТП Ниш од 11 часова. Фокус овог догађаја је искључиво на српским хардвер стартаповима, како се изборити са изазовима при њиховом покретању и развоју, и каква је клима за њихов успех на нашим просторима.

Овом конференцијом желимо да помогнемо талентованим хардверским стартаповима који послују на српском тржишту да се развију, скалирају и уђу на глобално тржиште, као и да ширимо глас о потенцијалу српског хардверског тржишта међу међународном заједницом.

Међу кључним циљевима догађаја су:

  • Скретање пажње на ИТ екосистем Србије.
  • Проналажење узбудљивих и обећавајућих пројеката.
  • Дељење искуства у привлачењу међународних инвестиција.

Програм ове конференције укључује успешне приче тржишних лидера и демо дан.

Стартапи могу да пријаве свој пројекат за пичинг сесију попуњавањем пријаве на веб страници догађаја.

Назад