Догађаји

Новогодишњи Growing together Суперкластера Одличан 3 Blockchain i web3 Meetup у НТП Ниш

22.12.2022. Сала за конференције НТП Ниш

У четвртак, 22. децембра, од 12 часова у Сали за конференције Научно-технолошког парка Ниш, одржаће се meetup на тему изазова са којима се blockchain/web3 сусреo у 2022. години и са којима ће се сусретати надаље.

Кроз различите теме и дискусију говориће се о свим деловима пословања једног blockchain стартапа:

Едукацији потенцијалних клијената о могућностима blockchain технологије, проблемима употребе blockchain технологије за интеграцију са off-chain пословањем, crypto, blockchain, и DeFi регулативи у Србији, САД-у, Европи, и свету, волатилности тржишта и go-to market стратегији, проблемима у маркетингу и финансирању пројеката у web3 сектору, и едукацији радне снаге.

У овом контексту ће се говорити о едукацији клијената на тему blockchain-a, о добрим и лошим атрибутима технологије, ограничењима, као и успостављању реалних очекивања. Такође, биће речи и о интеграцији blockchain-a са internet of things (IoT) уређајима и трансформацији web2 света у web3. Како данас маркетинг игра важну улогу у половању сваке врсте, тема ће бити и платформе (Google, Facebook, Instagram) које често не дозвољавају директно рекламирање и промовисање blockchain пројеката и које су могуће алтернативе.

Учесници панела биће:

  • Павле Батут – Co-founder, Blockchain Architect at Moonstruck
  • Јован Тишма – Co – founder,  ALL.ART&SolSea
  • Ђорђе Мијовић – CTO & Co-founder,  Tempus Finance
  • Марко Величковић – CEO & Founder, Timacum Blockchain Systems, који ће пренети своја знања и кроз студију случаја Timacum Blokchain Systems, указати који су потенцијални проблеми и њихова решења.

Blockchain и web3 су релативно нове индустрије које немају довољно експерата да задовоље потражњу, те је важно указати на неопходност фокусирања на рапидну едукацију радника и могућностима за учење како у Србији, тако и ван ње.

Meetup организујемо у оквиру пилот суперкластер Одличан3, уз подршку USADI Србија и ICТ Hub-a, а у сарадњи са чланом конзорцијума НТП Ниш.

Назад