Догађаји

MSP100 Expo 2023: Људи су успех

09.11.2023. 09:00 НТП Ниш, Сала за конференције

CEVES и Научно-технолошки парк Ниш 9. новембра 2023. у Нишу организују други по реду МSP100 Expo, под слоганом Људи су успех.
Овогодишњи догађај биће одлична прилика да фокус усмеримо ка људима односно запосленима – како доћи до квалитетних људи, како задржати запослене, а додатне теме ће бити и дигитализација, зелена трансформација, корпоративно управљање.

На дан догађаја, премијерно ће бити представљен интерактивни портал МСП Компас, који ће бити доступан целокупном тржишту и омогућиће увид у конкурентност сектора и факторе који на њу утичу – пословне резултате, иновације, дигитализацију, зелену транзицију, финансирање раста и запошљавање кадрова.
У оквиру конференције CEVES ће представити „МСП Барометар“ кроз који ће убудуће мерити напредак МСП у Србији и „пролазно време“ у остваривању иницијатива за подршку МСП, и послати поруке доносиоцима одлука о потребним развојним политикама.
MSP100 Expo доноси и бесплатну обуку о зеленој транзицији коју припрема и спроводи ЕБРД. Једнодневна обука Основи ЕСГ за МСП има за циљ подизање знања МСП у Србији о ЕСГ и подстицање благовременог позиционирања фирми на локалном и међународном тржишту, посебно узимајући у обзир питања заштите животне средине која већ утичу на њихово пословање.
Очекује се више од 100 водећих домаћих малих и средњих предузећа и више од 300 учесника (представници државних институција, пословних удружења, међународне заједнице, великих компанија, банкарског сектора, НВО сектора, стручне јавности и локалне заједнице).

Назад