Догађаји

Demo day на Иновационој школи

21.07.2023. 12:00 Моторола сала за састанке

Након два месеца рада, учења, креирања и усавршавања идеја Demo day биће моменат када ће иновативни пројекти полазника Иновационе школе засијати! Преко 36 компанија и тимова, 17 организација подршке пословању и јединица локалне самоуправе, у претходна два месеца вредно су радили са својим менторима и усвајали знања од стране предавача.

Полазници Иновационе школе прошли су кроз свеобухватни програм обуке, започевши од упознавања са екосистемом, усвајајући комплексну слику која обухвата важне актере, ресурсе и интеракције које стварају и подржавају иновације, док су се у наставку низали модули о маркетингу и промоцији, где су развили вештине и стратегије за привлачење и задржавање клијената, учили су о различитим врстама финансирања, укључујући инвеститоре анђеле, ризични капитал, грантове и кредите. Посветили су време разумевању значаја кључних показатеља успешности (КПИ) и како их користити за мерење и праћење успеха. Дотакли се незаобилазних методологија Lean, Scrum и Agile, а савладили су и крерање пословних модела користећи Business Model Canvas и још много тога значајног за покретање, али и успешно вођење иновативне компаније.

Наши учесници одслушали су укупно 19 модула и сада су спремни да сво стечено знање примене и своје иновативне пројекте презентују у петак, 21. јула на pitchu пред комисијом.
Овај догађај део је пројекта „Отпорни и стабилни стартапови као покретач регионалног развоја“, који финансира Европска унија у пратнерству са Владом Републике Србије, преко програма ЕУПРО+, уз подрчку Научно-технолошког парка Ниш.

 

Назад