Догађаји

„Дани науке и иновација“ крећу из Научно-технолошког парка Ниш

11.10.2023. 12:00 НТП Ниш, Сала за конференције

Министарство науке, технолошког развоја и иновација покреће национални пројекат под слоганом „Србија земља науке, земља иновација”, током којег ће бити организовани Дани науке и иновација у градовима широм Србије, са циљем подизања свести јавности о значају унапређења и улагања у науку, технолошки развој и иновације.

Први по реду Дан науке и иновација одржаће се у Научно-технолошком парку Ниш 11. октобра 2023. године са почетком у 12 часова, а догађају ће присуствовати и присутнима се обратити министарка др Јелена Беговић, градоначелница града Ниша Драгана Сотировски, директор Научно-технолошког парка Ниш Милан Ранђеловић, директор Фонда за иновациону делатност Иван Ракоњац, директорка Фонда за науку Милица Ђурић-Јовичић, као и в.д. директора Центра за промоцију науке Марјана Бркић.

Ова значајна иницијатива омогућиће посетиоцима свеобухватни приступ информацијама везаним за програме подршке, изворе финансирања, пореске олакшице, ресурсе и инфраструктуру истраживачког и иновационог екосистема који су стално доступни у оквиру релевантних институција. Додатно, кроз демонстрацију подржаних иновативних решења и научних резултата, присутни ће имати прилику да на примерима добре праксе открију пут од идеје до реализације.

Назад