Актуелности

25.01.2024.

Завршена прва фаза Launchera

Фаза 1 програма Launcher завршена је ове недеље, а у току су припреме за Фазу 2 која нам предстоји у фебруару!

У овој етапи пријављени појединци, тимови и привредни субјекти имали су прилике да присуствују серији интензивних радионица и предавања која су држали искусни познаваоци стартап предузетништва. Фокус је био усмерен на важности улоге Научно-технолошког парка Ниш у развоју иновација, као и на значају тимског рада у успеху стартапа. Поред тога, учесници су упознати са најбољим стратегијама за ефикасно пословање и успешно покретање стартап пројеката.

Један од кључних сегмената прве фазе био је посвећен вештинама презентације, а у оквиру сесије „How to pitch“, учесници су стекли практичне савете о томе како да ефикасно представе своје идеје потенцијалним инвеститорима и стручном комисијом. Такође, Фонд за иновациону делатност пружио је важне информације о доступним изворима финансирања за реализацију њихових пројеката.
Завршница ове фазе била је презентација идеја тимова пред стручном комисијом на Стартап данима. Најбољи међу њима осигураће су своје место у другој фази програма, која ће додатно унапредити њихов развој и подржати њихово учешће у првом нишком акцелераторском програму.

За више информација о наредним фазама програма Launcher и будућим догађајима, пратите званични инстаграм налог @launcher__srbija.

Назад