Актуелности

19.06.2024.

Успешно реализован 8. Форум напредних технологија – TechFusion

Кључни догађај у вези са напредним технологијама спроведен је 12. и 13. јуна у просторијама Научно-технолошког парка Ниш. Два дана била су посвећена индустрији 4.0 и савременим решењима у многим областима.

Овај Форум обележило је 100 говорника, 4 fireside chat-a, 8 практичних радионица, 11 панел-дискусија, 15 keynote сесија, 3 изложбе и прегршт специјалних догађаја попут Pitch Arene и Podcast Corner-а. Догађај је посетило онлајн и уживо преко 1000 људи.

Са традицијом која траје од 2015. године, највеће је остварење своје врсте до сада. Говорило се о неким од најактуелнијих тема данашњице. Биотехнологија, зелена индустрија, креативне индустрије и развој иновационих екосистема су само неке од њих. Разговарајући о sporttech-u, мрежама нове генерације, вештачкој интелигенцији, web3, блокчејну и аутономним возилима, учесници и њихова експертиза значајно су унапредили платформу Форума напредних технологија.

Организатори овогодишњег Форума напредних технологија били су Привредна комора Србије – РПК Ниш, Научно-технолошки парк Ниш и Град Ниш, док је организацију 8. Форума напредних технологија подржало је Министарство науке, технолошког развоја и иновација кроз програм Промоције и популаризације иновационе делатности.

Назад