Актуелности

20.12.2021.

У НТП Ниш одржан Хакатон ,,Напредне технологије у служби екологије“

У току викенда десест сјајних тимова је 24 часова вредно радило на развоју идеје употребе напредних технологија за прототипирање нових опција за бољи живот грађана, осмишљавањем решења за урбани џеп.

Презентација решења свих тимова показала је да су, углавном млади учесници хакатона, мотивисани, наоружани знањем из различитих области и надасве креативни. Њихова предложена решења могу бити примењена у свим урбаним џеповима не само града Ниша, већ и ван њега, а подршка њиховим решењима и раду коју им даље пружа град Ниш и Научно технолошки парк Ниш, представља сигурну гаранцију свеопште добити.

Победник Хакатона ,,Напредне технологије у служби екологије“ је 𝐳.𝐝𝐬𝐠𝐧 тим!
Првонаграђеном тиму ће у реализацији израде прототипа стручну помоћ пружити град Ниш и главни градски урбаниста са својим тимом, у делу израде урбанистичко техничке документације, тј, идејног пројекта. Град ће настојати да се награђени идејни пројекат реализује у току 2022. године, уз могућност његовог реплицирања у другим урбаним џеповима у граду.

Друго место однео је тим Green Inovations, док су треће место поделили BoraECOCO и Којот тим.
Честитамо и свим осталим тимовима који су вредно и посвећено учествовали на Хакатону!

Хакатон је спроведен од стране Научно-технолошког парка Ниш у сарадњи са Привредном комором Србије, Градом Нишом, Канцеларијом за локални економски развој, а у оквиру пројекта „Будући градови југоисточне европе“ који се спроводи под покровитељством организације EIT Climate-KIC.

Назад