Актуелности

21.12.2022.

Стручна дискусија – Идеје малих, искуство великих: Како сарађују корпорације и стартапи

На oдржаном панелу „Идеје малих, искуство великих: Како сарађују корпорације и стартапи“ – програму StarTech-а који спроводи НАЛЕД у партнерству са Владом Србије и подршком Научно-технолошког парка Ниш, покренута су бројна важна питања о стартапима и њиховом тренутном положају, као и правцу у коме се крећу.

Највећи изазов са којим се сусрећу стартапи је управо борба на тржишту, а панелисти поделили су са нама на који начин велике компаније могу укључити мале и пружити им неопходну подршку. Том сарадњом иноватори добијају могућност да уче, развијају своје пословне моделе, шире своја знања и искуства, али и веома важну мрежу контаката. Уз то, обезбеђује се и простор за примену иновација у решавању бројних изазова у пословању.

„Малим компанијама, односно стартаповима који су на почетку, потребне су велике компаније, не само за учење из њиховог искуства, већ и за пласирање производа.“ рекла је Ирена Ђорђевић из НАЛЕД-a.

Панелисти Јанко Павловић, директор Digital Works и Иван Станковић, директор Syncit Group-а поделили су своја искуства о значају подршке и умрежавања са великим компанијама, како на локалном и националном плану, тако и на међународном.

Прихватањем нових, младих идеја и подржавањем стартап предузетништва неизбежан је иновациони развој и развој целог екосистема.

Назад