Актуелности

20.06.2021.

Србија – земља талентованих високообразованих стручних људи

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је са својим тимом и у друштву помоћника министра просвете, науке и технолошког развоја др Саше Лазовића посетила Научно-технолошки парк Ниш. Том приликом одржан је и састанак са директором и тимом НТП Ниш, градоначелницом Града Ниша Драганом Сотировски и ректором Универзитета у Нишу. Говорило се о првој години рада НТП Ниш, постигнутим резултатима и даљим плановима. 

Председница Владе обишла је и компаније чланове НТП Ниш који су демонстрирали своје пројекте и узбуђено презентовали своје циљеве. Више од 40 пројеката НТП Ниш одржаних у претходној години истичу се као пример иновативних компанија које глобално скалирају.

,,Научно-технолошке паркове видим као мозак који треба да нас одведе у неку нову бољу будућност, да нас позиционира као земљу каква Србија и јесте – не земља јефтине радне снаге, већ земља талентованих високообразованих стручних људи, способних да праве нове ствари и решавају проблеме на иновативне начине. Ниш има феноменалан Универзитет, одличне људе и била је потребна оваква инвестиција да би се сав тај таленат задржао у Србији и додатно растао“ – овим речима Председница Владе описала је НТП Ниш.

Назад