Актуелности

15.08.2023.

Расписан је Јавни позив стартаповима за коришћење Националне платформе за вештачку интелигенцију

У жељи да подржимо развој и примену вештачке интелигенције у Србији, четири водећа научно-технолошка парка у земљи – Београд, Нови Сад, Чачак и Ниш, заједно са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу (ИТЕ), позивају стартапове да се прикључе иницијативи.

Шта нуди Национална АИ платформа?

Смештена у Државном дата центру у Крагујевцу, ова платформа садржи суперкомпјутер последње генерације од произвођача NVIDIA, способан да обради велике количине података за врло кратко време. Са рачунарском снагом од 5 пета ФЛОПС-а, овај алат ће бити кључан за многе стартапове у њиховим АИ пројектима.

Како се пријавити?

Ако сте стартап у већинском српском власништву, стар мање од пет година, и желите да користите ову изванредну платформу, позивамо вас да се пријавите! Пријаве се подносе путем е-формулара до 15. септембра 2023. године. Напомињемо да ће предност у избору имати стартапови из области дефинисаних Стратегијом паметне специјализације Републике Србије (4С).

За детаље јавног позива и услове, посетите овај линк.

Шта очекивати након пријаве?

Изабрани стартапови ће имати приступ ресурсима платформе на период од три месеца, уз могућност продужења. Током овог периода, сви чланови ће имати подршку Админ тима Националне платформе, што ће олакшати максимално искоришћавање понуђених ресурса.

Придружите нам се у овој иницијативи и будимо заједно део револуције вештачке интелигенције у Србији!

Назад