Актуелности

11.07.2024.

Радови на успостављању најсaвременијег студија за аудио и визуелну продукцију у НТП Ниш

У наредном периоду у Научно-технолошком парку Ниш биће отворен најмодернији студио за аудио и визуелну продукцију. Ова нова шанса за едукацију и стварање квалитетног садржаја представља значајан допринос заједници, где ће се дискутовати о најактуелнијим темама из ИТ-а, предузетништва, иновација, новостима из света стартапа.

Иако је време годишњих одмора, тим НТП Ниш интензивно ради на завршетку Лабораторије за визуелну и аудио продукцију. Обезбеђена је најсавременија опрема, а простор је тренутно у фази припреме за нови студио. Тренутно су у току припремни радови, а ускоро ће почети радови и на звучној изолацији простора. Након завршетка грађевинских радова, следи опремање простора и специјализоване обуке за све заинтересоване појединце.

Научно-технолошки парк Ниш, у току лета, спровешће обуку за све заинтересоване из заједнице који желе да науче како да управљају најмодернијом опремом и раде на продукцији врхунског материјала. Са стручњацима са podcast.rs платформе, биће организоване обуке из дела припреме просторије за снимање, професионалне употребе камера, расвете, интерфејса за снимање, правилне употребе микрофона, контроле слике и тона.

Такође, за све који желе да покрену свој подкаст, емисију или програм, искусни професионалци ће кроз интерактивне сесије говорити о трендовима, форматима, креативном процесу, развоју идеја, прилагођавању платформама, дистрибуцији, развоју заједнице, маркетингу и промоцији.

Циљ нам је да ова Лабораторија постане место окупљања за све заинтересоване за област визуелне и аудио продукције, омогућавајући простор доступан заједници – компанијама члановима НТП Ниш, студентима, креативцима и свима који желе да стварају.

Пратите нас, ускоро ћемо објавити позив за обуке на које ћете моћи да се пријавите.

Пишите нам, ваше идеје су добродошле!

Научно-технолошки парк Ниш ради на успостављању Лабораторије за визуелну продукцију у оквиру програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ коју спроводи компанија НИС.

Назад