Актуелности

23.10.2020.

Одржана прва панел дискусија у Научно-технолошком парку Ниш

,,НТП Ниш као алат регионалног развоја“ прва је панел дискусија коју је НТП Ниш организовао у сарадњи са Привредном комором Србије – РПК Ниш, Регионалном развојном агенцијом ЈУГ и Канцеларијом за локални и економски развој Града Ниша организовао. На панелу је дискутовано о потенцијалима НТП Ниш да директно утиче на развој предузетништва, ефикасност трансфера знања и технологије и економски раст региона. Примарни циљ дискусије био је идентификација механизама и потенцијалних области сарадње као и препознавања потреба регионалних институција.
Овај панел окупио је представнике регионалних институција ради упознавања са капацитетима и радом НТП Ниш и са циљем да се идентификују механизми и области сарадње.
У оквиру панела дискутовано је на тему улоге НТП Ниш у развоју региона, а у улози панелиста своја размишљања разменили су Иван Ракоњац, директор Фонда за иновациону делатност, Горан Јовић испред Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа, Владан Јеремић (Регионална агенција за развој Источне Србије – РАРИС) , Милош Цолић представкиг Града Пирота, Владислав Марјановић испред Града Ниша и професор Властимир Николић представник Универзитета у Нишу.

Назад