Актуелности

20.02.2023.

Отворен је нови конкурс Локалне фондације Ниш за креативне идеје – Грађани за заједницу

Локална фондација Ниш (ЛФН), у партнерству са НТП Ниш и уз подршку Траг фондације, отворила је четврти по реду Конкурс на којем је формалним и неформалним групама грађана доступно укупно 6.000 евра за реализацију креативних идеја у Нишу. Највећи део доступног новца обезбеђен је на лицитацији која се одржала на прослави поводом две године рада Научно-технолошког парка Ниш.

ЛФН је претходним конкурсима подржао 29 иницијатива грађана, а овим конкурсом жели да пружи потпору комшијама, активним Нишлијама и све оне који желе да на позитиван начин утичу на своју улицу, насеље, село и град. Овим јавним позивом биће подржане иницијативе које доприносе развоју Ниша и повећању квалитета живота у заједници, као што су иницијативе из области улагања у образовање, подршке култури и уметности, унапређење јавних простора и развоја спорта.

Износ средстава који се додељује креће се од минималних 50.000 динара до максималних 150.000 динара по једној идеји. Подршку ће добити минимум шест иницијатива грађана са територије свих пет градских општина у Нишу.

Удружени грађани најбоље препознају потребе својих заједница, и то у најмањим локалним јединицама, насељима, квартовима, улицама и двориштима. Конкурс Локалне фондације Ниш отвара простор за разноврсне пројекте који доприносе развоју нашег окружења.

Подршка је намењена регистрованим удружењима грађана и неформалним групама* које:

  • Покрећу и активно укључују грађане у своје активности
  • Заступају опште интересе своје заједнице
  • Делују на територији Града Ниша (свих пет градских општина)

*под неформалним групама подразумевамо групе од најмање троје људи, које су окупљене око решавања проблема у локалној заједници и нису формално регистроване.

Своју идеју можете преставити попуњавањем ЛФН формулара који можете преузети овде и послати на адресу info@fondacijanis.rs најкасније до 20. марта у 23:59 часова.

Све додатне информације можете пронаћи на сајту Локалне фондације Ниш.

 

Назад