Актуелности

03.07.2024.

Oтворен четврти јавни позив за учешће у Катапулт програму акцелерације

Фонд за иновациону делатност отворио је четврти по реду јавни позив намењен стартапима  за учешће у Катапулт програму акцелерације чије су пријаве отворене до 10. септембра 2024. године. Катапулт нуди јединствену прилику за све иновативне стартапе који желе да унапреде своје пословање и освоје глобално тржиште.

Програм обезбеђује менторство и саветовање од стране искусних професионалаца, повезивање са инвеститорима, едукативне програме, размену искуства, корпоративна партнерства и значајну финансијску подршку до 300.000 евра. Катапулт је дизајниран да помогне стартапима да достигну свој пуни потенцијал и брже се позиционирају на глобалној сцени.

Четврти циклус подршке Катапулт програма омогућен је захваљујући удруженом партнерству Владе Републике Србије – Министарство науке, технолошког развоја и иновација, Европске уније и Светске банке, што је додатно оснажило амбиције нашег иновационог екосистема да постане препознат и конкуретан кроз овај програм.

Пријава је доступна путем Катапулт портала, а неопходна документација налази се на интерент презентацији Фонда за иновациону делатност.

Додатна средства за реализацију четвртог јавног позива Катапулт програма обезбеђена су из буџета Републике Србије са раздела Министарства науке, технолошког развоја и иновaција у укупном износу од 3 милиона евра.

Назад