Актуелности

02.04.2024.

НТП Ниш заједница обезбедила преко 100 садница за зеленији Ниш

Крајем фебруара, Научно-технолошки парк Ниш, заједно са својим компанијама члановима, покренуо је иницијативу за озелењавање градских површина. Циљ нам је био да обезбедимо 100 садница које ће допринети здравијем и чистијем окружењу, али и да као заједница оставимо трајни зелени траг будућим генерацијама. У претходне две акције првобитно је засађено 85 младица у насељу Стеван Синђелић, у ‘Зеленој оази’ на Булевару Немањића и дуж Булевара Цара Константина. Како се априла месеца обележава Дан планете Земље, симболично смо последњу садњу планирали за 2. април, када смо са компанијом Логик, а у сарадњи са ЈКП Медиана, посадли још 20 стабала и овим бројем чак премашили првобитно постављени циљ и засадили 105 младица!
Кроз ову иницијативу, Научно-технолошки парк Ниш и наши чланови показали су како се, удруженим снагама, може остварити значајан допринос заштити животне средине. Постављањем примера у локалној заједници, мотивишемо и друге да препознају важност и вредност зелених површина, не само за естетику града, већ и за здравље и добробит наших грађана.

Свака садница која је засађена није само симбол наде за здравију будућност, већ и корак ка стварању отпорнијих урбаних средина способних да се суоче са еколошким изазовима који су пред нама. Како бисмо осигурали да ова иницијатива има дугорочни утицај, планирамо да наставимо да подржавамо овакве и сличне акције, али и да кроз програме образовања и подизања свести о значају заштите животне средине утичемо на будуће нараштаје и њихову свест о очувању природе. У сарадњи са школама, факултетима и локалним заједницама, пружићемо подршку у промоцији зелених пракси, укључујући рециклажу, уштеду енергије и одрживо коришћење ресурса.

Назад