Актуелности

14.12.2021.

На Еxpo 2020 Dubai директор НТП Ниш био је учесник панел дискусије

Резултати рада Научно-технолошког парка Ниш који за само годину дана оперативног рада броји скоро 50 иновативних високотехнолошких компанија у којима ради преко 500 младих и високообразованих људи били су повод да директор НТП Ниш, др Милан Ранђеловић на највећој светској изложби презентује Научно-технолошки парк Ниш, његове резултате и начин сарадње са свим актерима на регионлном и националном нивоу и активности Владе Републике Србије на развоју иновационог стартап екосистема.

У оквиру недеље посвећене знању и учењу, на панел дискусији Образовање – покретање предузетничког екосистема, једна од кључних тема о којој је говорио др Милан Ранђеловић, јесте управо неопходност оспособљавања студената за савремена предузетничка знања у ери иновација.

Научно-технолошки парк Ниш ће на овој глобалној конференцији дати допринос дискусији која за циј има да понуди одговоре – Како студентима пружити модерна предузетничка знаја у ери иновација? Како земље у целом свету развијају стартап програме у сарадњи са универзитетима и подржавају развој успешног екосистема иновативног стартап предузетништва инфраструктуром и алатима попут научно-технолошких паркова?

Др Милану Ранђеловићу у дискусији придружили су се и др Madhavi Ayyagari, директор Пословне школе Murdoch, Универзитета у Дубаију и Krisztian Kolkedi, оснивач Мађарског Стартап универзитетског програма.

Назад