Актуелности

03.04.2024.

London O’Clock – Позив стартапима за студијско путовање и учешће на London Tech Week

У својим активностима да подржи стартапе из Србије на путу интернационализације и увећања глобалне видљивости, Научно-технолошки парк Београд (НТП Београд) овог јуна организује студијско стартап путовање у Лондон. Пријаве су отворене до 8. априла на линку.

Стартапе очекује:

•   Учешће на London Tech Week конференцији (која се ове године одржава од 10-14. јуна), уз могућност повезивања са експертима, инвеститорима и другим стартапима из глобалне стартап заједнице.
•   Увезивање са менторским пулом НТП Београд којима је Лондон база у пословању – од foundera, представника VC индустрије и експерата у сегменту развоја пословања
•   Могућност да мапирају специфичности и потенцијале тржишта Велике Британије кроз стручну подршку, и приступе потенцијалним партнерима, купцима и инвеститорима на међународном нивоу.

Студијско стартап путовање биће организовано у јуну 2024, за време одржавања London Tech Week конференције. Одабраним стартапима биће покривени трошкови пута и котизације за конференцију.
Научно-технолошки парк Београд ово путовање организује у оквиру активности на пројекту “Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова”, уз подршку Владе Швајцарске.

Ко може да се пријави?

•   Стартапи који развијају иновативни производ (дигитални производ/софтвер, електронски производ/хардвер или физички производ) са скалабилним пословним моделом и амбицијом да се шире на глобалном нивоу
•   У већинском су српском власништву, а најмање 70% предузећа је у власништву оснивача (физичких лица)
•   Имају до 50 запослених (микро или мала предузећа),
•   Прошло је мање од 10 година од регистрације друштва са ограниченом одговорношћу,
•   Остварују приход од продаје иновативних производа који представљају у пријави,
•   Прикупили су најмање 30.000 евра путем екстерног финансирања (грант, BA или VC).

Стартапи који испуњавају критеријуме могу да се пријаве попуњавањем пријавног формулара. Пријава је на енглеском језику и састоји се од кратког обрасца за пријаву и pitch decka–а стартапа – до 15 слајдова по дефинисаним категоријама (линк до pitcha требало би да буде додат у пријавни образац).

Пријавни линк налази се ОВДЕ, а рок за пријаве је 08. април.
Више инфо о условима учешћа начази се на линку.

Назад