Актуелности

18.04.2024.

Искуства учесника програма и све о пријави за нови циклус – oдржан StarTech Инфо дан

НАЛЕД, уз подршку компаније Phillip Morris, отворио је четврти јавни позив за Startech програм који је намењен стартап, микро, малим и средњим предузећима са најиновативнијим бизнис идејама. У току програма оне најбоље очекују грантови до 50.000 долара и менторска подршка.

Поводом овог конкурса у НТП Ниш одржан је StarTech Инфо дан за све заинтересоване који су желели да чују више о самом конкурсу и свим пропозицијама.

У оквиру презентације програма, чије су пријаве отворене од 15. априла до 31. маја 2024. године, присутни су слушали о најпре креирању климе и подстицању развоја иновационе делатности на локалу у којем НТП Ниш има велики удео. О овоме је говорио директор НТП Ни ш др Милан Ранђеловић. А, значај иновација за локални економски развој истакао је, испред Града Ниша, Душан Радивојевић. Компанија Phillip Morris је главни покровитељ StartTech-a – Јелена Прерадовић Стевановић присутнима је приближила како привреда подржава пут сарадње са инововаторима. Један од таквих иноватора јесте Душан Крстић, директор Nais Robotics-а, стартап компаније, члана НТП Ниш. Он је као један од прошлогодишњих грантиста могао да говори о искуству из њиховог угла и до самог значаја овог прoграма када сте на почетку развоја покретања иновативног пословања. Овом приликом, истакао је важност подршке од стране квалификованих ментора и наравно бесповратних финансијских средстава.

Инфо дан посетили су представници малих компанија и стартапова, као и појединци са иновативним идејама заинтересовани за овогодишњи јавни позив. Услове и критеријуме конкурса појаснио је Миливоје Јовановић, програмски директор организације ENECA. О томе зашто конкурисати, објашњавајући вредност учешћа на програму, присутни су чули од Иване Богосављевић Чикић, представнице НАЛЕД-а и пројектне менаџерке StarTech-a.

Поред овог конкурса, PMInnovia – Пројекат отворених иновација у Србији је још једна прилика за умрежавање компанија и прилика за развој, како је објаснио Милош Симоновић, ванредни професор на Машинском факултету у Нишу.
Присутни су чули многобројне корисне детаље и искористили прилику да поставе питања са циљем да што боље разумеју могућности јавног позива. Све информације од важности могу се наћи и у водичу за аплицирање који се налази на сајту StarTech-a.

 

Назад