Актуелности

27.07.2023.

Град Ниш расписао Јавни позив за доделу средстава за подршку развоја иновативних делатности

Град Ниш определио је средства у износу од 6.000.000,00 динара за подршку развоја иновативних делатности у максималном износу до милион динара по кориснику за развој иновативне идеје, уз обавезу запошљавања незапослених лица.
Услови за пријаву на Јавни позив имају стартап тимови и микро привредна друштва, која су регистрована и имају седиште на територији града Ниша и да нису старија од 3 године у тренутку подношења Пријаве.

Трошкови који се финансирају су трошкови за неопходни за развој иновација (доказ концепта и/или комерцијализација иновације) и т

  • Стручна подршка – саветовање у вези развоја пословног модела, правна и административна саветовања, обуке и тренинзи, заштита интелектуалне својине, припрема инвестиције, менторски рад, видљивост и промоција, инфраструктурна подршка – канцеларијски простор, сале за састанке, презентације и видео конференције, заједнички coworking простор, приступ опреми, виртуелно чланство и остале услуге (књиговодствене услуге, правне и др.) које ће у наставку обезбедити Научно-технолошки парк Ниш.
  •  Трошкови зарада и/или трошкови накнада.
  •  Трошкови у вези са набавком опреме.
  •  Трошкови у вези са истраживањем и тестирањем.

Циљ доделе средстава је подршка развоја иновативних делатности и нових иновативних и високотехнолошких производа, услуга, процеса и стварање иновативних компанија заснованих на знању, повећању конкурентске способности привредних субјеката кроз финансирање иновативних тржишно орјентисаних пројекта.
Детаљне информације о пријави, потребној документацији и роковима можете погледати ОВДЕ
Рок за подношење пријаве је 18. август 2023. године.

Ово је прилика да покажемо своју креативност, унапредимо идеје и заједнички допринесемо развоју наше локалне економије, зато не пропустите шансу да се пријавите!

Назад