Актуелности

27.12.2022.

Фокус група – Утврђивање капацитета људских ресурса организација за подршку пословању

Радионица „Фокус група за утврђивање капацитета људских ресурса организација за подршку пословању“ одржана је 27. децембра 2022. године у Научно-техлошком парку Ниш у оквиру пројекта „Отпорни и стабилни стартапови као покретач регионалног развоја“ који Стартап центар Ниш реализује у партнерству са Градом Нишом.

Циљ овог пројекта је да се повећа конкурентност српске привреде кроз раст и развој отпорних и стабилних стартапа, стварање иновативних производа, услуга и процеса који ће произвести додатну вредност и подржати брзи опоравак привреде од негативног утицаја Ковид-19 пандемије.

Овај пројекат је прилика да се изграде вештине технолошких стартапа, тимова, spinoff и scaleup компанија у области иновативног технолошког предузетништва кроз „Школу иновација“ и прилагођен менторски програм.

На радионици одржаној у НТП-у, крајем претходне године, покренуте су бројне теме и постављена важна питања, попут оног којим капацитетом људских ресурса за подршку технолошком предузетништву располаже локална заједница. Представници различитих организација из Ниша и градова Региона Јужне и Источне Србије и Региона Шумадије и Западне Србије, студената са Универзитета у Нишу и градске канцеларије за развој су кроз дискусију указали на главне изазове са којима се сусрећу предузетници на локалу, као и на потенцијална решења и акције за унапређење подршке пословању у пољу иновација.

Пројекат Стартап центра Ниш финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма EUPRO+.

Назад