Актуелности

24.07.2023.

Демо даном завршена Иновациона школа

Иновациона школа, програм подршке, намењен стартаповима у озбиљнијим фазама развоја успешно је реализован кроз двомесечни интензивни рад и учење. У протеклих осам недеља, 100 полазника, 36 компанија, 17 организација подршке и јединица локалне самоуправе, прошло је 19 пажљиво дизајнираних модула.
Циљ програма био је да се боље разумеју кључни апекти иновативног технолошког предузетништва, убрза раст стартап компанија и унапреде идеје и пословни модели, као и пренос знања есенцијалних за покретање и одржавање стартап компанија. Полазници су стекли детаљну слику екосистема иновација, укључујући његове важне актере, ресурсе и интеракције. Програм је обухватио теме попут маркетинга и промоције, анализе тржишта, различитих метода финансирања, а учесници су се упознали и са методологијама Lean, Scrum и Agile. Поред тога, полазници Иновационе школе унапредили су своје презентацијске вештине, савладали креирање пословних модела и многе друге алате и ресурсе неопходне за покретање и успешно вођење иновативне компаније.

У самој завршници програма, на Демо дану десет најбољих тимова имало је прилику да своје пројекте представи пред стручном комисијом, истичући креативност и предузетнички дух развијен током програма, а уједно и да се изборе за пласман једног од три места. Искусни предавачи и ментори одиграли су значајну улогу и тиме дали немерљив допринос успеху програма.

Овај програм део је пројекта „Отпорни и стабилни стартапови као покретач регионалног развоја“, који финансира Европска унија у пратнерству са Владом Републике Србије, преко програма ЕУПРО+, уз подршку Научно-технолошког парка Ниш.

Назад