Актуелности

06.12.2023.

Beehold – члан НТП Ниш, обезбедио анђеоску инвестицију

Beehold иновативни стартап, члан Научно-технолошког парка Ниш, постигао је значајан успех финализацијом своје прве инвестиције од 50.000 долара, обезбеђене од стране Spring Activator-а из Канаде и групе пословних анђела из Канаде, Босне и Херцеговине и Турске. Овај корак представља почетак нове фазе у њиховој мисији да револуционаришу пчеларство коришћењем вештачке интелигенције. Са процењеном вредношћу од 2 милиона долара, Beehold је инвестицију спровео преко SAFE механизма.

Основан с визијом трансформисања традиционалног пчеларења, Beehold ради на развоју Дигиталног пчеларевог асистента – технолошко решење засновано на вештачкој интелигенцији. Овај систем нуди смернице за оптимално пчеларење, предвиђа приносе и потенцијалне проблеме, и смањује потребу за ручним прегледом кошница за до 80%. Такође, доприноси смањењу физичког рада пчелара за 50% и истовремено повећава приходе за 20%.

С новим финансијским средствима, Beehold планира да произведе три нова, патентом заштићена, уређаја за прикупљање података високе резолуције из кошница. Ови уређаји ће бити распоређени по различитим пчелињацима за прикупљање великих количина података, који ће се користити за тренирање AI технологије и даље унапређивање њене прецизности. Осим тога, инвестиција ће омогућити експанзију продаје Beeholda-а и континуирани раст пословања.

Назад