Актуелности

26.04.2024.

8. Форум напредних технологија јуна у НТП Ниш

У среду, 24. априла на одржаној конференцији за медије и званично је најављан 8. Форум напредних технологија (ФНТ), који је ове године заказан за 12. и 13. јун у Научно-технолошком парку Ниш.

На конференцији најављене су теме, учесници, панелисти и представљени начини за трансформацију ФНТ, који се годинама уназад профилише као важна регионална и међународна платформа. Новинарима и другим гостима обратили су се директор Привредне коморе Србије – РПК Ниш, Александар Милићевић, директор НТП Ниш, др Милан Ранђеловић, представник Града Ниша, проф.др Владислав Марјановић, као и институционални пријатељи Форума који већ традиционално годинама уназад подржавају организацију ове манифестације.

Теме овогодишњег ФНТ биће усмерене ка најактуелнијим иновативним новостима из области вештачке интелигенције, аутономних возила, 5G мрежа, развоја иновационих екосистема, Wеб 3 и блокчејн технологија. Посвећен креативним индустријама, Форум окупља експерте и водеће компаније из целог света са циљем да продуби дискусију о новим трендовима и изазовима у области напредних технологија, што омогућава не само повезивање између образовних и истраживачких институција, стартапа и иновативних компанија, већ и привлачећи широк спектар учесника укључујући инвеститоре, технолошке ентузијасте, регулаторна тела, невладине организације и професионалце из индустрије.

Организатори овогодишњег Форума напредних технологија су Привредна комора Србије – РПК Ниш, Научно-технолошки парк Ниш, Град Ниш, уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Назад