Догађаји

Стартап доручак специјал: Продаја није баук

28.03.2023. 11.00ч Моторола сала за састанке

Небојша Бјелотомић, директор Иницијативе „Дигитална Србија“, биће наш саговорник у првом специјалу Стартап доручка у НТП Ниш, у уторак, 28. марта у 11 часова.

Препознавши важност унапређења пословних вештина и јачања конкурентности компанија, Научно-технолошки парк Ниш и ЕУ инфо кутак Ниш заједнички покрећу специјално издање Стартап доручка, где ће бити речи о разним корисним темама за све предузетнике и иноваторе.

Продаја је изузетно значајна вештина за опстанак и развој стартапа, те се и тема догађаја сама наметнула – „Продаја није баук.“ С обзиром на то да Иницијатива „Дигитална Србија“ подноси годишњи извештај о стању домаћег стартап екосистема – Стартап скенер, а према подацима актуелним подацима најчешће области у којима су оснивачи стартапа запослили нове чланове тима у 2022. години били продаја (32,0%) и маркетинг (29,1%). Ови резултати су у складу и са прошлогодишњим циљевима стартапова, када су „раст продаје” и „раст броја корисника” били два од три кључна развојна приоритета у стартап екосистему. Из планова за запошљавање у 2023. години, видимо да су, поред запошљавања програмера, продаја (51,5%) и маркетинг (49,1%) и даље најзаступљеније области. Ово је само неколико разлога због кога смо сматрали да је Бјелотомић идеалан саговорник.

Небојша је дипломирао као стипендиста Бостонског универзитета, каријеру започео у једном америчком стартапу, а по повратку у Србију радио је у IBM-у, затим и у Fujitsu Simens-у где је врло брзо дошао до позиције са које је водио пословање у целом региону. Своје усавршавање је наставио магистратуром у области менаџмента и маркетинга и постао је директор Printec компаније. Почетком октобра 2021. године преузео је позицију директора невладине и непрофитне организације Иницијатива „Дигитална Србија“.

Бјелотомић је као пословни анђео подржао домаће стартап тимове у њиховим напорима за ширење на светском тржишту и директно учествовао у четири инвестиције укупне вредности од пола милиона евра.

Придружите нам се и будите део овог интересантног разговора, поставите питања нашем госту и чујте стручна запажања и искуство човека који већ годинама предано ради на развоју нашег стартап и иновационог екосистема.

ОВДЕ се можете пријавити за присуство на догађају.

Стартап доручак специјал посвећен је Европској години пословних вештина и заједно га организују ЕУ инфо кутак и НТП Ниш. У оквиру серије догађаја угостићемо стручњаке за пословање и иновације који ће понудити своју стручност и подршку. Унапређивање запослених вештинама које су тражене доприноси одрживом расту, води до више иновација и побољшава конкурентност компанија.

Назад