Догађаји

Разговор о 8. Форуму напредних технологија на Копаоник бизнис форуму

04.03.2024. 16:30 Копаоник Бизнис Форум

У оквиру овогодишњег Копаоник бизнис форума, који ће бити одржан од 3. до 6. марта, биће организована и панел-дискусија на тему Иновациони екосистем и паметна специјализација као фактори регионалне конкурентности чији ће модератор бити директор Научно-технолошког парка Ниш др Милан Ранђеловић.

Циљ панела је покретање дискусије о томе како иновација и паметна специјализација доприносе стварању конкурентнијег пословног амбијента, као и најава 8. Форума напредних технологија у организацији Научно-технолошког парка Ниш и Привредне коморе Србије, а који нам предстоји већ у јуну ове године. Учесници ће говорити о начину на који ће Форум трансформисати привреду и регионални развој, а у исто време биће више речи о доступним алатима, ресурсима и приликама за сарадњу између академске заједнице, привредних субјеката и владиних институција, што ће допринети унапређењу иновационих капацитета и подршци предузетничког духа у региону.

У панел-дискусији учествоваће Стефан Баџа, из кабинета председника Владе РС, Владан Атанасијевић, директор Comtrade-a, Предраг Николић испред Центра за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије, Владимир Радовановић из Министарства науке, технолошког развоја и иновација и професор др Бобан Стојановић са Економског факултета у Нишу.

Комплетну агенду можете погледати ОВДЕ

Назад