Догађаји

Предавање ,,Иновативни менаџер данашњице”

29.06.2022.

Иновације су несумњиво важне за дугорочни развој пословних екосистема и стварање додатне вредности предузећа и друштва. Како доћи до иновација, како их уводити у пословне процесе, како мотивисати људе да буду креативнији, нека су од питања која постављамо током догађаја “Иновативни менаџер данашњице”. Догађај је део серијала „Валоризација знања“ који реализују ЕУ инфо кутак Ниш и Научно-технолошки парк Ниш, а одржаће се у среду, 29. јуна од 12 сати, у хибридној форми – уживо у НТП Ниш, уз онлине пренос.

Како остати на таласу креативног размишљања и иновативног деловања упркос свим променама? Како бити ефикасан иновативни менаџер сваке данашњице и које су заправо кључне способности и вештине појединца потребне? Како неговати иновативност као вредност за предузеће и друштво, само су неки од праваца разговора које ће кроз конктретне примере из своје пословне праксе и корисне савете изнети наши предавачи:

  • Огњен Радић, серијски предузетник, оснивач компаније FitPass, суоснивач Hempiness CBD, Shootiranje;
  • Димитрије Петковић, оснивач и сувласник предузећа Webelinx i Webelinx Games

О предавачима:

  • Огњен Радић је након вишегодишњег искуства у менаџменту, прешао на позицију Country менаџера у највећем глобалном сервису за онлине наручивање хране FoodPanda. Најпознатији је по веома успешној фирми FitPass коју је основао 2014. године заједно са својим пословним партнером и коју је изградио до милионске вредности, те продао 2020. године.

Такође је суоснивач неколико компанија – бара Shootiranje, Hempiness CBD,

  • Димитрије Петковић је оснивач и сувласник предузећа Webelinx (2011) и Webelinx Games (2020).

Обављао је више функција у својој каријери док се није усталио на подручју Game Design и Product Management-a. Тренутно ради на позицији CPO (Chief Product Officer) где је задужен за стратегију производа и рад са производним тимовима. Веома је поносан на чињеницу да су производи које су направили у Нишу, доступни и тражени у целом свету. Игре и апликације из Webelinx-а, за ових 10 година, имају више од две милијарде преузимања.

ЕУ инфо кутак Ниш у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш покренуо је серијал радионица „Валоризација знања“ са циљем да се обезбеди процес учења и дијалога у свим секторима, посебно међу младима и младим предузетницима, негујуц́и снажну културу валоризације знања, тржишно корисног знања, предузетништва и иновација.

Стручњаци ЕУ за пословање и иновације (менаџери програма, ментори, консултанти, корисници) и стручњаци за трансфер знања ц́е у овом серијалу понудити своју стручност и подршку на споју истраживања и његове примене, представљајуц́и примере посредника који повезују произвођаче знања и кориснике знања, посебно мала и средња предузећа.

Заинтересовани за праћење могу се пријавити попуњавањем формулара на овом линку.

ЕУ подстиче развој науке и иновација у циљу стварања технолошких предуслова за развој конкурентности и привреде широм Европе. Средства ЕУ намењена овом сектору у Србији користе се за подстицање квалитета науке, иновација и повезивање са европским и међународним научницима и предузетницима, чиме се повец́ава конкурентност српске привреде. Брза трансформација резултата истраживања и података у одржива и економски одржива решења је кључна за постизање амбициозних циљева политике ЕУ.

Назад