Догађаји

Предавање: Ауторска и сродна права у креативној индустрији са примерима из праксе

14.10.2022. 12ч Научно-технолошки парк Ниш, ВИП сала за састанке

Зашто је заштита ауторских и сродних права важна и шта то подразумева?

Колико вам је познат сегмент лиценцирања и синхронизације, појам јавног саопштавања и стриминга и права ауторских накнада?

На ова и слична питања добићемо одговоре с правне стране, а уједно и размотрити методологију на који начин носиоц ауторских или сродних права остварује накнаде од заштћених ауторских и сродних права у сектору креативних индустрија која обухвата културно наслеђе, визуелне уметности, ТВ и радио, извођачке уметности, музику, адвертајзинг, гејминг…

Разговор ћемо заокружити причом о целокупном процесу заштите ауторских и сродних права и дистрибуције дигиталних сервиса.

Наши предавачи биће искусни познаваоци из овог домена, Срђан Митрић правник са дугогодишњим искуством у заштити ауторских и сродних права и Дејан Пејовић, редовни професор Факултета драмских уметности у Београду, композитор, дизајнер и миксер звука који је за свој рад награђен са више интернационалних награда и номинација.

Како бисте присуствовали догађају, а због ограниченог броја места молимо вас да се пријавите ОВДЕ.

Догађај се организује у оквиру пројекта ,,Знања и вештине за дигитално доба“ који спроводи Факултет уметности Универзитета у Нишу. Пројекат подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, а реализује се у сарадњи са Научно-технолошким парком Ниш.

 

Назад