Догађаји

Друго предавање у оквиру пројекта „Знања и вештине за дигитално доба“

26.10.2022.

У петак, 28. октобра од 12 часова можете присуствовати другом предавању које у партнерству организују Факултет уметности у Нишу и Научно технолошки парк Ниш, у оквиру пројекта ,,Знање и вештине за дигитално доба.

Фокус предавања биче усмерен ка две теме – „Теорије и праксе дигиталних медија“ кроз које ће нас водити Ана Мартиноли, професор на Факултету драмских уметности у Београду.

У оквиру овог предавања имаћете прилике да се упознате са савременим променама медијског окружења, новим облицима медијске продукције насталим под утицајима дигитализације, чућете више о критичкој анализи савремених медијских трендова, аи упознаћете се и са новим медијским формама, продукције и дистрибуције медијских садржаја.

У финалној фази ће бити речи о „Менаџменту културних догађаја“. Предавање на ову тему ће одржати доц. Нина Михаљинац такође са Факултета драмских уметности. Кроз предавање о менаџменту културних догађаја бићете у прилици да се упознате са позоришним, културним и медијским системима као и са вештинама из поља менаџмента и продукције у овим областима. На овај начин ћете стећи шрок спектар корисних информација: од концептуалног, креативног и критичког мишљења, управљања пројектима и установама културе и медија, разумевања кључних појмова савремене културне политике, преко развоја публике, ПР-а, маркетинга, копирајтинга, финансијског пословања, ауторског права, до теорије културе и естетике, психологије, историје драме, музике, филма.

Догађај је намењен свим креативцима, маркетарима, евент менаџерима, као и особама задуженим за односе с јавношћу.

Због ограниченог броја места замолили бисмо вас да се пријавите преко формулара.

Овај пројекат спроводи Факултет уметности Универзитета у Нишу, подржан је од стране Министарства културе и информисања Републике Србије, а реализује се у сарадњи са Научно-технолошким парком Ниш.

Назад