Актуелности

11.03.2022.

У НТП Ниш угостили смо представнике ТechPark Вараждин и Подручне привредне коморе Бања Лука

У току протекле недеље у НТП Ниш угостили смо представнике ТechPark Вараждин и Подручнe привреднe коморe Бања Лука

Кроз причу у оквиру Стартап доручка, покушали смо да приближимо како изгледа развој стартап и иновативног екосистема у суседној Хрватској, које услуге пружају својим члановима и на чему то занимљивом раде у оквиру Makerspace-а Вараждин. 

Технолошки парк Вараждин представља динамичну заједницу предузетника, иноватора, ментора и креативаца, која спајањем искуства и врхунске инфраструктуре својим члановима нуди подршку у развоју пословања, чиме доприноси друштвеном и привредном расту вараждинског региона и Републике Хрватске у целини. У склопу технолошког парка налази се и Makerspace – заједнички coworking простор за брзо прототипирање и производњу физичких производа.

На Стартап доручку имали смо прилику да чујемо примере добре праксе од стране Карла Кукеца, директора Технолошког парка Вараждин и Ивана Тодоровића, директора Makerspace Вараждин. Разговарали смо о самом стварању ТechPark Вараждин заједнице, изградњи Makerspace-а, разним актуелним програмима као и моделу самоодрживости ТецхПарка.

Назад