Актуелности

29.02.2024.

Стотина младица за одрживи Ниш: Заједница НТП Ниш у зеленој мисији

У духу одрживог развоја и друштвене одговорности, Научно-технолошки парк Ниш покренуо је иницијативу за садњу 100 стабала у граду. Ова иницијатива је израз наше посвећености очувању природног окружења и унапређењу квалитета живота грађана Ниша, те смо у сарадњи са ЈКП Медиана и компанијама члановима НТП Ниш обезбедили 100 различитих младица.

Ово је прилика да заједно радимо на изградњи одрживе будућности и да као друштвено одговорне компаније и заједница оставимо трајни зелени траг.

„Поред Научно-технолошког парка Ниш, у акцији учествује више од 30 компанија чланица симболичним донирањем садница од једне до 15 зависно од величине компаније. Сведоци смо да је проблем загађења један од кључних не само у граду већ и у целом региону. Желимо да допринесемо да се то стање мало поправи и ово је само једна у низу акција“ истакао је Милош Гроздановић, помоћник директора.

Првих 50 младица, посађене су данас, у зеленој оази поред Нишаве у парку иза Градске топлане и у насељу Стеван Синђелић, у непосредној близини НТП Ниш. У наредном периоду, преостале саднице биће посађене на још неколико локација у граду.
Научно-технолошки парк Ниш до сада је подржао више иницијатива и акција студентских организација и у сарадњи са њима озеленио комплекс око самог парка и простор између ЕТШ ,,Никола Тесла“ и Машинског факултета Ниш.

Захвални смо на подршци и сарадњи нашим члановима који су данас допринели богатијем и здравијем окружењу, јер свако ново посађено дрво представља корак ка лепшој и одрживијој будућности Ниша.

Видимо се ускоро у новој акцији!

Назад