Актуелности

05.12.2022.

Стартовала је Зелена стартап школа

Ове недеље отворена је прва Зелена стартап школа коју је покренуо Стартап центар Ниш, у оквиру пројекта „Будући градови југоисточне Европе“, а подржали Град Ниш, иницијатива EIT Climate-KIC и Научно-технолошки парк Ниш.

Град Ниш препознао је проблем у области заштите животне средине и као део пројекта „Будући градови југоисточне Европе“, уз Скопље, Марибор, Крижевце и Сарајево, увелико ради на развоју и проналаску решења.

За учешће на програму пријавило се деветнаест тимова, од којих је одабрано десет најбољих, што је укупно 38 полазника Зелене стартап школе. Др Славимир Стошовић, професор на Академији техничко-васпитачких струковних студија у Нишу и оснивач неколико стартапова и Марко Љубеновић, испред НТП Ниш били су први предавачи који су у оквиру предавања, у току отварања школе, тимове упознали са иновационим екосистемом, значајем тимског рада и тиме шта је и на који начин доћи до јединствене и скалабилне идеје.

Зелена стартап школа трајаће до 11. децембра, а кроз седам модула са полазницима ће радити и многи други искусни предавачи и припремити их за учешће на хакатону који ће се одржати последњег дана Зелене стартап школе, а који је одлична прилика да знање стечено у овом програму и практично примени.

Назад