Актуелности

25.02.2022.

Raising Starts 2.0 генерација спремна је за убрзан развој својих иновација!

Нових 45 тимова, изабраних на другом јавном позиву пре-сеед програма Raising Starts, започеће 28. фебруара са првим радионицама у оквиру прве фазе, другог Raising Starts циклуса! 

Стартапови су се за своје место у програму изборили у оштрој конкуренцији међу 115 пријављених тимова, а пред њима је месец дана узбудљивог, интензивног рада и размене знања у оквиру предавања и радионица које ће им пружити потребно усмерење и фокус у даљем, убрзаном развоју иновација. Стартапови ће радити са експертима са вишегодишњим искуством, локалним и међународним менторима са значајним референцама у области изградње бизниса и развоја стартапа.

Честитамо свим тимовима! 

На крају Фазе 1, тимови и компаније који испуне унапред задате критеријуме, представиће на Demo Day-у своје идеје пред стручним жиријем, а они који покажу највећи потенцијал за комерцијализацију своје идеје и освајање глобалног тржишта, оствариће могућност учешћа у Фази 2 у којој ће уз додатне обуке добити и своје менторе (1 на 1 рад са бизнис и технолошким ментором), као и финансијску подршку (до 15.000 CHF). 

Raising Starts је први програм у Србији који стартаповима у најранијим фазама развоја истовремено обезбеђује и стручну и финансијску подршку за убрзан развој иновација. 

Програм је креиран кроз пројекат “Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова” којим Влада Швајцарске подржава даљи развој иновација и технолошког предузетништва у Србији, а спроводи Научно-технолошки парк Београд у партнерству са Научно-технолошким парком Ниш и Научно технолошким парком Чачак.

Назад