Актуелности

09.03.2023.

Пријави се за мисију откривања француског тржишта за стартапе из Србије

Позивамо све стартапе из Србије заинтересоване да ближе упознају и приступе француском тржишту, да се пријаве за Mission France, студијско стартап путовање које има за циљ да подржи српске стартапе у њиховој мисији откривања нових тржишта, помажући им да унапреде свој извозни потенцијал и добију приступ новим инвестицијама.

Мисију откривања нових тржишта за стартапе из Србије организују Амбасада Француске у Србији и Научно-технолошки парк Београд, у партнерству са BPI France, La French Tech Београд, Softvare Republic и још три технолошка парка у Србији: НТП Ниш, НТП Чачак и НТП Нови Сад, уз подршку Владе Швајцарске кроз пројекат „Технопарк Србија 2- Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“.

Иницијатива ће пружити прилику за 4 стартапа из Србије да у оквиру студијског путовања посете Француску, упознају се са француским стартап екосистемом, тржиштем и приликама, као и да упознају и представе се потенцијалним инвеститорима. Такође ће допринети јачању веза између српског и француског иновационог екосистема.

Ко може да се пријави?

За мисију откривања француског тржишта могу се пријавити:

  • стартапи који развијају иновативни производ/услугу (дигитални производ/софтвер, електронски производ/хардвер или физички производ) са скалабилним пословним моделом и амбицијом да се шире на глобалном нивоу
  • у већинском су српском власништву, а најмање 70% предузећа је у власништву оснивача (физичких лица)
  • имају до 50 запослених (микро или мала предузећа),
  • прошло је мање од 10 година од регистрације друштва са ограниченом одговорношћу,
  • остварују приход од продаје иновативних производа,
  • прикупили су најмање 30.000 евра путем екстерног финансирања (грант, пословни анђели или VC).

До 12 стартапова биће одабрано и позвано да се представе пред жиријем на Француско-српском иновационом форуму 6. априла у Београду. Предселекцију 12 стартапа извршицће научно-технолошки паркови.

Након pitch-eva, стручни жири ће одлучити и изабрати 4 победничка стартапа који ће отпутовати на студијску посету Француској у јуну 2023. године. Стручни жирији је у саставу: Luc Julia, Software Republic (председник жирија) Nicolas Rabrenovic, French Tech Beograd, Florent Buschiazzo, BPI Француска и Вељко Михајловић, NOVELIC.

Како се пријавити?

Сви стартапи заинтересовани за студијску посету Француској могу се пријавити попуњавањем апликационе форме на ЛИНКУ, до 22. марта.

Пријава је на енглеском језику и састоји се од кратког упитника и pitch deck-a стартапа (до 15 слајдова по дефинисаним категоријама, линк до pitch-а требало би да буде додат у пријавни образац).

Критеријуми по којима ће се оцењивати стартапи су искуство и стручност тима, тржишна позиција и пословни модел, претходни резултати и планови (traction, invenstment readiness, итд.), квалитет pitch-а и значај студијског путовања Mission France за даљи развој стартапа.

Више информација погледајте на Mission France страници.

Предности учешћа за стартапе:

Током студијског путовања у Француску, изабрани стартапи ће имати прилику да открију француски иновативни екосистем, могућности улагања и могуцћа партнерства, укључујуцћи: учешцће на Viva Tech (јун 2023, Париз) једној од најважнијих конференција у Европи за представљање иновација и стартапа, састанке са инвеститорима, VC-јевима и/или потенцијалним партнерима, посету једном од највећих стартап кампуса на свету – Station F и додатан networking и повезивање са локалним екосистемом кроз мрежу Software Republic, инкубатора и отвореног иновативног екосистема специјализованог за мобилност (чији су део највеће компаније из индустрије попут Renault, Atos, Dassault, Orange, STM Mictroelectronic или Thales).

Пријавите се – истражите прилике на брзорастућем француском тржишту!

Назад