Актуелности

26.05.2023.

Отворена је Иновациона школа: Улазак у свет иновација и брзи раст за тимове полазнике

Одабраних 30 фирми и компанија, као и 17 различитих организација подршке пословању и јединица локалне самоуправе добиће стручну и менторску помоћ за олакшање пословања и убрзавање раста постојећих компанија, али и указаће им се на потенцијале које имају. То значи да је Иновациона школа стартовала!

На отварању Иновационе школе успешан почетак и пуно среће у даљем раду учесницима пожелели су представници Стартап центра Ниш, Града Ниша, ЕУ ПРО+, али и помоћник министарке науке, технолошког развоја и иновација Владимир Радовановић.

Полазници су током јучерашњег дана прошли кроз први модул и упознали се са стартап и иновационим екосистемом кроз предавања Неде Трифуновић, менаџерке за стартап екосистем Иницијативе Дигитална Србија и др Милана Ранђеловића, директора НТП Ниш.

У наредних 11 недеља тимови ће кроз неопходне обуке, менторства и радионице радити на унапређењу својих идеја и пословних модела, а ментори и стручњаци из индустрије помоћи ће им да максимално искористе све ресурсе и знање које им програм нуди.

Већ почетком јуна очекује нас и други модул – Представљање својих идеја и пројеката: иницијални pitch.

*  Стартап центар Ниш у партнерству са Градом Нишом реализује пројекат ,,Отпорни и стабилни стартапови као покретач регионалног развоја“ који финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУПРО+

Назад