Актуелности

20.04.2022.

Отворен Јавни позив за послодавце у оквиру пројекта „Знањем до посла (Е2Е)“

У Научно-технолошком парку Ниш одржано је свечано отварање Јавног позива за послодавце – Платформе за обуке на радном месту у оквиру пројекта „Знањем до посла (Е2Е)“. 

Представљени су детаљи Јавног позива за послодавце и бенефити које компаније очекују учешћем у овом програму, након чега се кроз панел дискусију са представницима партнерских компанија STAX Technologies, DMV, Photon Optronics i Inmold говорило о искуствима у сарадњи на програму. 

Основна сврха Позива за послодавце је да обезбеди техничку и финансијску подршку послодавцима из приватног сектора којима је неопходна компетентна радна снага, кроз креирање различитих могућности за учење кроз рад посредством Платформе за обуке на радном месту за садашње или будуће тражиоце запослења, са превасходним фокусом на младе испод 30 година, али не искључујући ни друге потенцијалне учеснике, посебно из рањивих група. Програм Е2Е промовише достојанствен рад и подржаваће послодавце који нуде пристојне услове запослења.

Пројекат “Знањем до посла” спроводи Влада Швајцарске и Влада Републике Србије, осмишљен je да створи предуслове за брже запошљавање младих у Србији.

Назад