Актуелности

30.11.2022.

Одржан је трећи по реду Климатон за младе иноваторе

И ове године одржан је Климатон за младе иноваторе који је спровела организација Зелени кључ из Ниша у сарадњи са Научно-технолошким парком Ниш, Достигнућима младих у Србији, Конектингом и Иновационим климатским хабом.

На овогодишњем Климатону за младе иноваторе за регион Јужне и Источне Србије, који је одржан ове недеље, учествовало је седам ученичких тимова из средњих школа из Алексинца, Бољевца, Прокупља, Лесковца и Ниша.

Током Климатона трочлани тим ментора водио је тимове кроз процес стварања идеја и решења као одговор на изазов климатских промена.

Млади људи који су учествовали одговарали су на изазов „Унапређење водне, природне и комуналне инфраструктуре, водна ефикасност, штедња и очување, као одговор на изазов климатских промена“. Тимови су заједно са менторима радили на својим идејама применом Climate-KIC методологије и коришћењем миро алата током првог дана Климатона.

Другог дана, трочлани жири је одабрао три првопласирана тима који ће имати прилику да посете НТП Ниш, као и фабрику воде Медијана. Научно-технолошки парк пружиће менторску подршку за унапређење победничких идеја и представити тимовима све могућности које пружа екосистем Научно-технолошког парка Ниш.

Назад